Jama Vranjača na Kamešnici, ukrašena božićnim drvcem

Dinarsko područje prepuno je ponikvi, skrivenih jama i špilja, koje nažalost često budu na meti neodgovornih pojedinaca, te umjesto služenja prirodnoj svrsi, često budu pretvorena u ilegalna odlagališta raznih vrsta otpada.

Speleološka sekcija PD sv. Jakov, u suradnji s brojnim kolegama iz cijele Hrvatske, tijekom cijele godine organizirala je brojne ekološke akcije čišćenja jama s ciljem njihova očuvanja.

U organizaciji članova Speleo sekcije Planinarskog društva sv. Jakov iz Bitelića i HGSS ispostave Sinj, u subotu 19. prosinca, nakon prošlogodišnjeg prvog kićenja božićnog drvca u jami Krstači na Vrdovu, u skladu s tradicijom prigodno je okićeno jedinstveno božićno drvce u jami Vranjača na području Kamešnice, dubokoj oko 50 metara.

Kako se nalazimo u vremenu iščekivanja Božića, najradosnijeg katoličkog blagdana, članovi Speleo sekcije sv. Jakov Bitelić i HGSS ispostava Sinj uistinu su na jedinstven način pridonijeli ovogodišnjem božićnom raspoloženju. Okitili su božićno drvce i snimili prigodni video u jami dubokoj 50-tak metara i tako svima zaželjeli Čestit Božić te sretnu i uspješnu novu godinu.

Prigodna video čestitka:

Autor: visitsinj.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Nezaboravan Božić i blagdani u Iloku

Read Next

“Naš mir” – nova pješačko-biciklistička staza u Šibeniku