O nama

“Neodoljiva Hrvatska” projekt agencije LUX, višegodišnje neovisno djelovanje na realizaciji, velik trud i zalaganje pri prikupljanju materijala, postali su izdavanjem projekta najvećeg tiskanog kataloga na svijetu 2014. godine, kvalitetan temelj za daljnji razvoj vrijednosti i posebnosti hrvatske baštine. U Neodoljivoj Hrvatskoj objedinjena je zajednička želja za boljim, za transparentnim stvaranjem. Projekt je postavljen samoodrživim, kao otvoreni sustav koji svi nadalje u budućnosti nadograđujemo unošenjem novih, relevantnih i za razvoj turističke Hrvatske čudesnih spoznaja.
Očekivalo se da će interakcija i interdisciplinarnost autora iz agencije LUX i uglednih suradnika na projektu Neodoljiva Hrvatska (45 tekstova, 375 stranica, 80 autora, fotografa i institucija), značajno utjecati i na buduću socijalnu i turističku interakciju čitatelja, posjetitelja i svih koji nose Hrvatsku u srcu.

Očekivanja smo ispunili. Od 2014. godine Neodoljiva Hrvatska nosi pozitivan učinak putem snažne organizacijske sinergije sa svim suradnicima, poslovnim partnerima, destinacijama na kojima djelujemo i Hrvatskoj općenito.

Na temeljima projekta Neodoljiva Hrvatska, agencija LUX realizirala je: 10 kongresa (zdravstveni, sportski, eko i održivi turizam) i 7 konferencija (vjerski turizam, iseljeništvo, golf). U svrhu stručno znanstvenih edukacija i razvoja teme turizma Hrvatske održano je 242 predavanja, 16 panel rasprava. Izdana su 4 zbornika znanstvenih radova, objavljeni su zbog specifične tematike i kvalitete međunarodno.

Opisano djelovanje kontinuirano prate pokroviteljstvima ministarstva uz sve relevantne institucije. Vlada RH putem zaključaka naših skupova formira planove, strategije i zakone o specifičnim oblicima turizma.

Među preostalim djelujemo na razvoju vjerskog turizma od 2013. godine te je 2021. godine pripremljen i dokument za Ministarstvo turizma i sporta: “Smjernice razvoja vjerskog turizma u Republici Hrvatskoj”, prema kojem se u novoj strategiji turizma RH do 2030. godine vjerski turizam promatra kao posebno vrijedan.

Logičan slijed je aktivacija portala na kojem se nalazite. Segmentiranjem tržišta identificirana je pozicija za virtualno izdanje – portal Neodoljiva Hrvatska, objedinili smo stečeno znanje i iskustvo na jednom mjestu. Širimo mrežu aktivnosti i rastemo nošeni željom za održivim razvojem i kvalitetnom promocijom Hrvatske u svijetu. Raduje nas novi proizvod postavljen 2019. godine na Internet dostupan javno i široj publici, posebno posjetiteljima i turistima koji će Hrvatsku neodoljivom tek prepoznati putem inovativnog, edukativnog i zanimljivog sadržaja. Pomno pripremljene materijale, tekstove i fotografije potpisuju lideri, stručnjaci i institucije u segmentima turizma ili gospodarstva koje predstavljaju, naši suradnici.

Zahvaljujemo svima što su prepoznali namjere, radili ili rade predano, prepustili se projektu.
Posebna zahvala dragim ljudima što su pružili podršku svojom pozitivnom energijom, čine to i danas.

Svi zajedno smo Neodoljiva Hrvatska.