Neodoljiva Hrvatska – uvjeti korištenja portala i zaštita osobnih podataka

Sažetak

Portal NEODOLJIVA HRVATSKA dopušta korištenje portala, pod uvjetom da ste osoba kojoj je dozvoljeno korištenje usluga Internet stranica po hrvatskim zakonima. Time preuzimate mogućnost informiranja i zaprimanje podataka i putem elektronske pošte.
Agencija LUX se obavezuje čuvati privatnost korisnika Internet stranice, izuzev u slučaju teškog kršenja Uvjeta korištenja ili nezakonitih aktivnosti korisnika. Internet stranica NEODOLJIVA HRVATSKA, agencija LUX, ograđuje se i nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu prilikom Vašeg korištenja portala.

Korisnici izvan granica Hrvatske slažu se da će djelovati u skladu s Internet zakonima države iz koje dolaze, poštujući zakone koji reguliraju izvoz podataka u ili uvoz podataka u određenu državu.

Uvjeti korištenja portala
Pristupanjem web stranici  NEODOLJIVA HRVATSKA (u daljnjem tekstu portalu) dajete svoj pristanak na uvažavanje odredbi agencije LUX o navedenim uvjetima uporabe. Ako se sa istima ne slažete, molimo ne koristite ispred navedeni Internetski portal. 

Sadržaji portala NEODOLJIVA HRVATSKA, zaštićeni su zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima. Nije dopušteno daljnje korištenje autorskih materijala, prenošenje na portalu objavljenih fotografija i tekstova, izuzev isključivo u svrhu osobne nekomercijalne uporabe, pod uvjetom da se uz preuzete i objavljene fotografije ili tekstove obavezno
navede ime autora (nositelja moralnih autorskih prava) i da se istakne NEODOLJIVA HRVATSKA kao izvor. Za svako drugo korištenje objavljenih materijala, izuzev sadržaja događanja i preporuka, potrebno je kontaktirati agenciju LUX (info@lux-promocija.com) i dogovoriti uvjete korištenja, zatražiti pisanu suglasnost autora. Prilikom prenošenja sadržaja s portala, potrebno je istaknuti kao izvor informacija NEODOLJIVA HRVATSKA, izuzev ako u samoj informaciji nije naveden drugi izvor.
Svako korištenje objavljenih autorskih sadržaja bez prethodno zatražene suglasnosti od strane agencije LUX i bez isticanja imena autora fotografija i tekstova, NEODOLJIVA HRVATSKA kao izvora, predstavlja povredu autorskih prava i srodnih prava te podliježe kaznenoj odgovornosti.

Agencija LUX se obavezuje da će istaknuti ime svakog autora tekstova i preuzetih fotografija i da će ako se pokaže zanimanje za određenu fotografiju za komercijalne svrhe – kontaktirati autora / fotografa i dogovoriti legalnu naknadu i uvjete komercijalnog korištenja (i od treće strane).   

Korisnici portala NEODOLJIVA HRVATSKA, slažu se s navedenim odredbama Uvjeta korištenja uz napomenu kako se Uvjeti korištenja mogu mijenjati, a izmjene će se uredno isticati i stupiti na snagu objavljivanjem u Uvjetima korištenja. Niti jedna informacija (usmena ili pismena), ne garantira ništa što nije istaknuto u Uvjetima korištenja. Propust agencije LUX da ostvari ili nametne bilo koje pravo ili odredbu Uvjeta korištenja ne znači odricanje od istog.

LUX ne garantira ispravnost i točnost uporabe te rezultate uporabe materijala dostupnih na web stranicama portala Neodoljiva Hrvatska.  Korisnik preuzima kompletne troškove svih potrebnih popravaka, servisiranja ili ispravljanja. Niti u jednom slučaju LUX neće biti odgovoran za štete proizašle iz nemarne ili nestručne uporabe materijala na portalu, čak i ako su LUX ili njegovi autori bili upozoreni na mogućnost takvih šteta. 

Sve informacije i podatci na portalu Neodoljiva Hrvatska prikupljeni su od stručnih izvora i pušteni su za uporabu u svrhu informiranja. LUX ne može odgovarati za posljedice njihove primjene. Svi podaci na web stranicama portala dostupni su za uporabu jedino u svrhu informiranja.  Agencija LUX kao jedini vlasnik portala nije nužno povezana sa mrežnim stranicama čije su poveznice navedene na portalu Neodoljiva Hrvatska i ne odgovara za njihov sadržaj.  

Zaštita osobnih podataka – Newsletter
Agencija LUX  šalje promotivne materijale putem digitalnih komunikacijskih kanala korisnicima portala Neodoljiva Hrvatska s kojima je u određenom trenutku ostvarila nekakav oblik suradnje (pretplatnici) i koji su ustupili kontakt podatke za takav oblik komunikacije putem predviđenog obrasca (Newslettera) na ovoj stranici. Korisnici usluga portala imaju u svakom trenutku pravo onemogućiti uslugu primanja promotivnih materijala putem Newslettera, a LUX će omogućiti alate kako bi se pravo za brisanje iz baze podataka za slanje obavijesti provelo. Pravna osnova za obradu podataka u ove svrhe je legitiman interes agencije LUX. 

Kontakt informacije korisnika portala, kao što su ime i e-mail adresa, neophodne su u slučaju kada želite koristiti usluge primanja promotivnih materijala od strane portala Neodoljiva Hrvatska. Promotivni materijali  podrazumijevaju informacije o novostima na portalu i posebnim ponudama (engl. Newsletter). Za potrebe slanja Newslettera LUX može koristiti tehničke usluge vanjskih poslovnih partnera. U navedenom slučaju istima dajemo na obradu isključivo adresu elektroničke pošte koju ste prijavili za dobivanje Newslettera, uz napomenu da odabrani poslovni partner istu koristi isključivo za potrebe isporuke Newslettera, u vremenskom periodu dok ste na njega prijavljeni, te ga u druge svrhe ne smije koristiti. Osim u navedenom slučaju i pod navedenim uvjetima, LUX Vaše kontakt podatke, koje ste dali za prijavu na Newsletter, neće dijeliti sa trećim stranama.

Korisnik koji smatra da je portal moguće povrijedio njegova autorska prava, ovlašten je takav sadržaj odmah prijaviti redakciji portala / agenciji LUX (info@lux-promocija.com). LUX će svaku takvu prijavu razmotriti odmah te, u slučaju utvrđivanja povrede, u najkraćem roku ukloniti sporni sadržaj.

Opširnije informacije moguće je potražiti na Internet stranici Agencije za zaštitu osobnih podataka      

Pristupanjem portalu NEODOLJIVA HRVATSKA dajete svoj pristanak na uvažavanje odredbi agencije LUX o navedenim uvjetima uporabe. Ako se sa istima ne slažete, molimo ne koristite naš Internetski portal.   

LUX Promocija