“Naš mir” – nova pješačko-biciklistička staza u Šibeniku

Održivim razvojem biciklizma i pješačenja u prirodi, protiv onečišćenja i klimatskih promjena…

Projekt izgradnje pješačko-biciklističke staze „Naš mir“ službeno je završen. Uređenje staze podrazumijevalo je uređenje trase u duljini dva kilometra, uređenje postojećeg makadamskog puta, sanaciju nelegalnih odlagališta otpada, postavljanje četiri klupe i  tri sunčališta, postavljanje info table, sustava video nadzora i rampe, čime je uveden i režim korištenja prometnice za motorna vozila. Tim zahvatom obuhvatila se prva faza uređenja, a konačni cilj je povezivanje staze s područjem Velikih i Malih Solina, čime će se stvoriti jedinstvena rekreacijsko-turistička cjelina  dostupna svim izletnicima i rekreativcima.

Projekt je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, sukladno javnom pozivu za neposredno sufinanciranje promicanja integriranog i inteligentnog prometa u 2020. godini. Ukupno realizirani troškovi iznosili su 1.203.986,25 kuna.

Povećavanjem ponude biciklističkih staza doprinosi se održivoj mobilnosti kroz smanjenje emisija i minimiziranja potrošnje neobnovljivih energetskih izvora okoliša. Očekivani ishodi realizacije ovog projekta odnose se na podizanje kvalitete života te stvaranje svakodnevnih navika korištenja bicikla, koje bi mogle značajno utjecati na smanjenje korištenja motornih vozila.

Biciklističko-pješačka staza „Naš mir“ nastavak je uređenja brojnih  biciklističkih staza na području Grada Šibenika kao što su staze na Zlarinu, Jadrtovcu, Donjem Polju, Lozovcu, Brodarici i  Šubićevcu.

Autor: sibenik.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Jama Vranjača na Kamešnici, ukrašena božićnim drvcem

Read Next

Aktivirana nova hit web stranica – Pag Outdoor