Pag Summer Outdoor 2021.

Turističke zajednice otoka Paga u suradnji s partnerima Run Croatia i udrugom Kissa protekle su godine pokrenule outdoor projekt Pag Outdoor Summer Weekend – koncept aktivnih tjedana koji se održavaju s licenciranim i iskusnim vodičima u različitim oblicima aktivnog turizma. Projekt se nastavlja i ove godine pod nazivom Pag Summer Outdoor.

Tijekom srpnja i kolovoza organizira se pregršt outdoor događanja na cijelom otoku kao što su biciklizam, nordijsko hodanje, penjanje, kajakarenje na moru, SUP (veslanje na dasci), jedrenje na dasci te trčanje uz vođenje licenciranih vodiča.

Raznovrsan i vrhunski sportski program povezuje cijeli otok, s ciljem razvoja otočnog proizvoda. Dodatna je to njegova promocija s ciljem jačanja i obogaćivanja ponude našim dosadašnjim gostima kao i privlačenja onih kojima će ona biti razlog dolaska u Novalju i cijeli otok Pag.

Uspješan projekt Pag Outdoor nastavak je kvalitetne suradnje zajedničkog udruživanja otočnih turističkih zajednica TZG Novalje, TZG Paga, TZO Kolan, TZO Povljana i TZM Stara Novalja.

Outdoor otoka Paga naime povezuje 4 outdoor aktivnosti; bike, trail, climbing, kayaking, ali s obzirom da ih pozicionira u apsolutno unikatno okruženje paške prirode oni postaju jedan od razvojnih temelja na kojima će se turizam ovog otoka zanimljivog oblika razvijati u nekoliko smjerova.

Vremenski će kalendarsku sezonu produžiti na najmanje osam mjeseci baš kao što će istodobno dati dodatne sadržajne impulse razvoju niza djelatnosti na otoku, posebno onim povezanim s hotelijerstvom, gastronomijom i specifičnom poljoprivredom. Hotelijeri, turističke agencije te ostali turistički dionici u turizmu pronalaze svoj interes u ovakvim hvalevrijednim projektima kroz razne vidove, naročito kroz razne turističke paket aranžmane.

Mjesečev otok će kroz ovaj projekt postati i jedna od najpoželjnijih hrvatskih destinacija za sve veći broj poklonika outdoora koji u slučaju Paga može imati sve razine uzbuđenja – od obiteljskih druženja s prirodom do vrlo zahtjevnih adrenalinskih nadmetanja.

Organizirane ture navedenog projekta započele su 13. srpnja i trajat će do kraja kolovoza. Posjetitelji će istinski uživati u prirodnim ljepotama i sportskim aktivnostima uz pratnju profesionalnih i stručnih vodiča koji će ih povesti najzanimljivijim lokacijama čarobnog otoka te tako njihov boravak učiniti nezaboravnim doživljajem

Autor: visitnovalja.hr

Fotografija: Visit Novalja, Mario Jurina, Pointers Travel, Agencija Posada, Denis Peroš

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Tradicija, ljubav, ponos, prkos – sve su to Đakovački vezovi!

Read Next

Doživite avanturu – planinarite u Kninu