Noć tvrđava 2024.

Kulturno-turistička manifestacija koja se održava na utvrđenim spomenicima kulturne baštine (tvrđave, utvrde, dvorci…) prvi puta je održana 2022. godine na području Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine kao rezultat zajedničkog europskog projekta FORTITUDE.

U protekle dvije godine manifestacija je povezala i promovirala programe na više od 45 fortifikacijskih lokaliteta u 6 zemalja: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Češka, Rumunjska i Srbija.  

PROGRAM 2024.

Cilj manifestacije je poboljšati kulturno-turističku ponudu u gradovima s utvrđenom baštinom u Europi te podići svijest o potencijalu i važnosti valorizacije kulturne baštine kao generatora razvoja kulturnog turizma.

Noć Tvrđava dio je European Fortress Summer manifestacije koja od 2018. godine povezuje i promovira događanja na  utvrđenim fortifikacijskim spomenicima diljem Europe. U organizaciju manifestacije uključena su međunarodna udruženja EFFORTS i FORTE CULTURA.

Manifestacija Noć Tvrđava proizašla je iz Europskog projekta FORTITUDE, a danas je zajednički provode: Tvrđava kulture ŠibenikGrad Banja LukaGrad KarlovacOpština BarGrad Trebinje i Opština Ulcinj.

Autor: nightoffortresses.org/hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

NP Risnjak među pet je najboljih europskih nacionalnih parkova

Read Next

U Rijeci se održava treća sveučilišna regata – Studentska Fiumanka