9. Gacka Run Half&5km

15. i 16.6.2024. Otočac

Ove godine održava se deveti po redu GACKA RUN HALF&5KM (nekada: Trk uz Gacku), koja se kontinuirano održava od 2016. godine. Datum ovogodišnjeg Gacka run-a je 15. lipnja za dječju utrku te 16. lipnja za utrke na 5 km i polumaraton.

Gacka Run se sastoji od glavne utrke na 5 i 21 km te dječje utrke za osnovnoškolske uzraste na 100, 200, 500 i 1000 metara. Posljednjih godina utrka je u novom izdanju, nova je lokacija staza, povećana je duljina staza, a ove godine novitet je i polumaraton.

Otočac je jedan od rijetkih gradova koji se može pohvaliti kružno označenom stazom za polumaraton koja ujedno posjeduje i AIMS certifikat.

Staze prate prirodni tok rijeke Gacke te su start i cilj utrke u gradskom parku. Staze prolaze kroz najljepše dijelove Gacke doline tako da trkači cijelo vrijeme mogu, osim u trčanju, uživati i u prekrasnom krajoliku. Svake se godine povećava broj trkača, a utrka postaje prepoznatljiva i zanimljiva kako trkačima tako i sponzorima koji rado žele biti dio ovakvog događaja. Zanimljivost utrke je i posebna kategorija na utrkama koja obuhvaća stanovnike Gacke doline.

Cilj ovog događanja je povezati grad s njegovom prirodnom okolicom te trčanje promovirati kao sport kojim se mogu baviti sve dobne skupine.

Da je cilj ostvaren dokazuje sve veći broj sudionika iz godine u godinu te činjenica kako se povećao i broj rekreativnih trkača na području grada Otočca. Također, postignut je i cilj promocije grada Otočca i Gacke doline što dokazuje velik broj trkača iz svih dijelova lijepe naše, ali i iz susjednih zemalja.

Utrka je popraćena fotografima i snimateljima te tijekom same utrke u gradskom parku nastupa DJ. Ovim se osigurala zabava ne samo za natjecatelje već i za cjelokupno građanstvo i posjetitelje.

Autor: gackarun / discover-otocac.com/hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Utrka Pelješkim mostom – budite dio spektakla

Read Next

Međunarodna vrtna izložba Floraart 2024., Bundek kao najraskošnija cvjetna oaza