Pripreme za jubilarno 25. izdanje Fiumanke u punom su zamahu

Jubilarno 25. izdanje Fiumanke održavat će se tijekom deset dana, od 6. do 16. lipnja 2024.

Uvod u jubilarno izdanje međunarodne jedriličarske manifestacije bit će Studentska Fiumanka. U četvrtak 6. lipnja najprije će zajedriti međunarodna studentska regata YUFE – europske mreže 10 sveučilišta i nastaviti se od petka 7. do nedjelje 9. lipnja regatama studenata, odnosno sastavnica riječkog Sveučilišta. Još ako bi se u istom vikendu održao i Student Day Festival, bio bi to istinski i zaokružen studentski vikend sporta i zabave.

Tjedan od 10. do 14. lipnja bit će posvećen temi održivosti. Naime, JK Maxi i Fiumanka koordinatori su u novom EU projektu Sail for Sustainability koji se provodi među šest država partnera s ciljem promoviranja i primjene načela održivosti. 

Fiumanka je pokrenuta u čast zaštitniku našeg grada sv. Vidu i upravo u godini jubileja, ima lijepu i rijetku prigodu zajedriti na sam blagdan, 15. lipnja, koji ove godine pada baš u subotu. S jedrima na moru i u luci te programom za Dane sv. Vida po cijelom gradu, vjerujemo da će Rijeka na najljepši mogući način proslaviti svoj Dan.

Velikoj Fiumanki prethodit će poslovna i medijska regata, a i još pokoja animacijska, a najavljen je i skori sastanak s predstavnicima udruženja maxi jedrilica koji su također iskazali namjeru jačanja Maxi On regate u okviru Fiumanke. 

Uz sportski program na moru, ni ove godine neće izostati prateći glazbeni i zabavni programi, a sva događanja oko Fiumanke nadamo se da će kao i posljednjih godina zaključiti surf i SUP regate. U narednim mjesecima program će se dodatno obogaćivati različitim sadržajima o kojima ćemo vas redovito informirati. 

Autor: fiumanka.eu

Fotografija: Fiumanka

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Godišnji proljetni ophod kraljica ili ljelja iz Gorjana

Read Next

Najava 2. manifestacije Uskrs u Otočcu