Kninska tvrđava osvijetljena je novom dekorativnom rasvjetom

Zahvaljujući EU sufinanciranju kninska tvrđava osvijetljena je novom funkcionalnom i dekorativnom rasvjetom što ovu vrijednu fortifikaciju čini još atraktivnijom za posjete.

Riječ je o projektu „Uređenje infrastrukture na tvrđavi“, KK.08.2.1.09.0010, ukupne vrijednosti 1.454.238,76 eura (10.956.961,90 kn), a iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancirano je 85% ovog iznosa. U sklopu projekta izgrađena je i nova niskonaponska mreža te je postavljen sustav tehničke zaštite (video nadzor) na cijeloj tvrđavi.

Cilj ovog, ali i svih ostalih zahvata koji se realiziraju na samoj tvrđavi, je turistički valorizirati i aktivirati kninsku tvrđavu kao pokretača gospodarskog razvoja grada. Uz navedeni projekt na tvrđavi su trenutno u završnoj fazi radovi na uređenju interpretacijskog centra i vinoteke/suvenirnice, a započinju i radovi na izgradnji zipline sustava i osiguravanja pristupačnosti tvrđave osobama s invaliditetom.

Svi navedeni zahvati izvode se u sklopu Intervencijskog plana Grada Knina, a trenutno je u provedbi još 4 projekta u vrijednosti od oko 6 milijuna eura.

Autor: knin.hr / visitknin.hr

Fotografija: Josip Batić

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Otvoren Marko Polo centar u Korčuli

Read Next

Izložba Mario Dabo – Mala retrospektiva 30 godina slikarskog stvaralaštva