Koncert klape Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj” i klape “Senjanke” u Senju

Senj, 31. srpnja 2023. u 21:30

Grad Senj, Turistička zajednica Grada Senja i POU M.C. Nehajeva Senj pozivaju Vas na koncert klape Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj”.
Fotografija: Scardona / Klapa “Sveti Juraj”

Koncert će se održati u ponedjeljak 31. srpnja 2023. godine na Pavlinskom trgu u Senju s početkom u 21:30, a kao gošće večeri nastupit će ženska klapa “Senjkinje” iz Senja.

Klapa “Sveti Juraj” – Hrvatske ratne mornarice, Split osnovana je početkom 2001. godine s ciljem predstavljanja Oružanih snaga RH na Međunarodnom susretu vojski svijeta u Lourdesu. Klapu prvenstveno obilježava koncertna aktivnost i angažiranost na brojnim protokolarnim zadaćama MORH-a, državnih institucija Republike Hrvatske, kulturnih manifestacija, Katoličke crkve u Hrvata, braniteljskih udruga itd.

Klapa je dobitnik brojnih priznanja i nagrada državnih i crkvenih institucija, udruga proizašlih iz domovinskog rata i dr…

Ženska klapa “Senjanke” iz Senja, s dugom tradicijom klapskog pjevanja, osnovana je 1993. godine u sklopu istoimenog ženskog vokalnog ansambla. Klapa je sudjelovala na mnogobrojnim susretima, smotrama i festivalima diljem Hrvatske, od finalnih večeri Festivala klapa u Omišu do smotri klapa diljem Jadrana, također i u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Klapa je gostovala u Njemačkoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Francuskoj, Austriji i Crnoj Gori. Prije pet godina zaslužile su javno priznanje Županijske skupštine Ličko-senjske za osobit doprinos u kulturnoj i glazbeno-amaterskoj promidžbi Senja i Ličko-senjske županije. Senjkinje su snimile i CD pod nazivom “Dajem ti srce”.

Fotografija: Klapa “Senjanke”

U slučaju vremenskih neprilika, koncert će se održati u Katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Senju.

Autor: visitsenj.com / visit-lika.com

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Svečano otvorenje Marko Polo centra u Korčuli

Read Next

Night Glow Kayaking