Renesansni festival Koprivnica 2023.

Najveća povijesna manifestacija u Hrvatskoj održat će se u Koprivnici od 17. do 20. kolovoza 2023. godine.

Pozivnica

U programu povijesnog mega spektakla – Renesansnog festivala, svake godine sudjeluju brojne viteške, obrtničke i glazbene skupine iz desetak europskih zemalja.

Mnogobrojni sadržaji manifestacije uvjerljivo vraćaju posjetitelje u davno minulo vrijeme, kojeg dočaravaju srednjovjekovni zanatlije, trgovci, vitezovi, dame, kralj i dvorjani, skitnice, prosjaci, kmetovi, alkemičari, muzičari, zabavljači i mnogi drugi.

Više od 1000 kostimiranih izvođača iz Hrvatske i inozemstva nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a mnogobrojni posjetitelji mogu s njima interaktivno sudjelovati u programu.

Na ovogodišnji Renesansni festival u Koprivnici posjetitelji će moći doći i besplatnim PAN Renesansnim vlakom iz Zagreba, a u prostoru pivovare Carlsberg bit će organizirani Dani otvorenih vrata. Posjetitelji će imati priliku uživati u odličnom pivu i obilascima pivovare, te naučiti više o proizvodnji piva i cidera.

Pozivaju se zainteresirani trgovci, obrti, OPG-i koji imaju “srednjovjekovni” asortiman eko proizvoda (drvo, glina, tkaknina, metal, rogoz i sl.) i spremni su se prilagoditi tematici festivala, da se prijave na izlaganje na Najvećoj povijesnoj manifestaciji u Hrvata. Više podataka potražite na linku

Zavirite u svijet vitezova i mušketira, krvnika i gubavaca, putujućih trgovaca te mnogo drugih iznenađenja i atrakcija.

Vidimo se u Koprivnici na Top manifestaciji, najvećem povijesnom spektaklu živih slika iz srednjovjekovnog doba ovog dijela Europe od 17.-20. kolovoza uz glavnu ovogodišnju temu – životinje!

Autor: renesansnifestival.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Povijesni tragovi Novalje – novaljske turističke šetnje uz stručno vodstvo

Read Next

Velebitski botanički vrt