15. Velika martinjska špelancija u Koprivnici

Posjetite 5. studenog od 18 sati, restoran Avalon u Koprivnici

Martinje je jedan od najznačajnijih praznika u Podravini, Prigorju i Slavoniji te ga ljudi slave u dobroj vjeri i sa željama da im život bude sretniji.

Ove godine u Koprivnici u prostoru restorana Avalon sudjelovat će čak 52 vinska biškupa iz cijele Hrvatske, dok će 20 vinara ponuditi svoja najbolja vina, a devet vinogradarskih udruga mošt. Sklopljena je i suradnja s Virovitičko – podravskom županijom te će se predstaviti i njihovi vinari.

Manifestacija je humanitarnog karaktera, svaki posjetitelj na ulazu uz donaciju od 50 kuna (6,64 eura ) dobit će čašu i moći će neograničeno degustirati vina te jelo dobrodošlice partnera Podravke. Gastro ponuda uključit će tradicionalnu hranu prikladnu Martinju. Prikupljen iznos od donacija bit će uplaćen Udruzi invalida Koprivničko-križevačke županije.

Program počinje u 18 sati, a potom će biškupi krstiti sva vina. Za dobru atmosferu bit će zaduženi Tamburaški sastav Dangube, a tu su i nezaobilazni Dudek, Presvetli, Cinober i KUD Gruntovec.

Cilj manifestacije je da se ne zaborave i da se održe svi tradicijski običaji uoči Martinja kao i promocija kvalitetnih vina i vinara te u budućnosti brendiranje županije putem istih.

Autor: podravinaiprigorje.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Biljni svijet planine Biokovo

Read Next

LADO godišnjim koncertom „Odjeci vremena“ suvremeno prikazuje zaštićenu nematerijalnu baštinu