Najljepše plaže Pelješca – općina Trpanj

Mediteranska izvornost i netaknuta priroda najveći su aduti kojima se Pelješac predstavlja svojim gostima.

Općina Trpanj, uz sve nabrojano, nudi i posebno lijepe, najčešće šljunčane plaže, na koje često na jednodnevne izlete dolaze i kupači iz udaljenijih turističkih mjesta na poluotoku Pelješcu. Na svim plažama i kupalištima možete, osim na suncu, uživati u hladu borova, palmi, tamarisa i drugog mediteranskog raslinja.

Zbog povoljne konfiguracije klima je cijelu godinu blaga, a ljeta vruća koja u poslijepodnevnim satima osvježava blagi maestral.

Pozora
U neposrednoj blizini hotela “Faraon”, nalazi se šljunkovita plaža “Pozora”. Kako ima prirodni hlad te plićak, pogodna je i za djecu. Također nudi i mogućnost iznajmljivanja zabavnih rekvizita, a možete se osvježiti i okrijepiti u beach baru.

Plaža Pozora
Plaža Luka

Luka
Nalazi se na istočnom ulazu u Trpanj, u istoimenoj uvali. Također nudi šljunčanu podlogu, prirodni hlad i plićak, a uz plažu je smješten kamp i beach bar.

Divna
Na 10km od Trpnja u smjeru Dube, nalazi se pješčano – šljunčana plaža Divna, o čijoj prirodnoj ljepoti i uzbudljivom kontrastu zelene i plave boje govori već i samo ime.
Pješčano/šljunčana podloga i plićak čine i ovu plažu pogodnom za djecu. Neposredno uz plažu nalazi se i autocamp sa beach barom.

Plaža Divna
Plaža Duba

Duba
Još jedna destinacija vrijedna poludnevnog ili jednodnevnog izleta je malo ribarsko mjesto Duba, 13 km od Trpnja, uz čiji se porat nalazi i lijepa šljunčana plaža. Plaža je također pogodna za izlete s djecom, a za osvježenje i okrepu tu je i beach bar.

Jezero
je uvala udaljena 1 km od mjesta Duba, sa pješčano/šljunčanom plažom. Kako do plaže nema uređenog kolnog pristupa – ovo je pravo mjesto gdje ćete barkom potražiti istinski užitak izravnog dodira s netaknutom prirodom.
Ljepoti i jedinstvenosti ove plaže doprinosi i jezero, koje plažu okružuje s kopnene strane, čija se voda u more ulijeva bistrim potočićem preko bijelog žala plaže.

Plaža Jezero

Pored ovih plaža, postoji i nudističko kupalište, kao i brojna manja kupališta i skrivene romantične uvale koje čekaju da ih otkrijete sami.
Iako će Vaš odmor na spomenutim mjestima trajati kratko, uspomene koje ćete iz njih ponijeti u Vašem će sjećanju ostati trajno.

Autor: tzo-trpanj.hr / visitdubrovnik.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Kula na Vojaku

Read Next

Highlander Medvednica