Uspješno održan :BRUT – Baranja Rural Trail

:BRUT se ove godine održao u dva izdanja; baranjskom, a po prvi puta i vukovarskom. Utrka se održava na području Banovog brda, jedine uzvisine u Baranji, koje se proteže od Belog Manastira na jugozapadu do Batine na sjeveroistoku. Najviša kota Banovog brda je vrh Kamenjak s 244 m.

Baranja Rural Trail – :BRUT je biciklistička utrka koja se vozi po neasfaltiranim cestama, surducima, šumama i poljima Baranje u dužini od 25 ili 50 kilometara.

Ovogodišnja manifestacije :BRUT– Baranja rural trail, održala se u lipnju 2022. god. u organizaciji Udruge Baranja i turizam uz partnerstvo Turističke zajednice Baranje, Udruge Đola te uz podršku Grada Belog Manastira, Općine Kneževi Vinogradi, Općine Draž i Općine Popovac.

Ovogodišnje izdanje uz biciklističku utrku ponudilo je i kulturna, zabavna i turistička doađanja u svrhu promocije baranjskog kraja i baštine.

17. lipnja na lokaciji Vinskog kompleksa Belje na Banovom brdu održala se konferencija ,,Baranja i turizam” na temu interdisciplinarnog pristupa stvaranju cikloturističkog doživljaja u ruralnom području.

:BRUT se može se voziti na svim vrstama MTB, ciklokros, gravel i trekking bicikala, a jedini uvjet je da je bicikl tehnički ispravan. Konfiguracija rute ne favorizira niti jedan tip bicikla – negdje možete ići brže, negdje sporije, a na pojedinim mjestima ćete možda i gurati bicikl.

Podloga na kojoj se :BRUT vozi je pretežno zemljana cesta, a manji dio može biti asfaltiran ili posut šljunkom srednje granulacije. Ovisno o vremenskim uvjetima, podloga može biti mekša ili tvrđa, a u slučaju kiše i blatnjava.

:BRUT svakako upišite u svoj program aktivnosti za sljedeću godinu jer će vas provesti poznatim baranjskim surducima (surduk je usječeni put u obronku planine), ravnicama, poljima i vinogradima.

Dodatak ovogodišnjoj manifestaciji bio je Mistični bus, osmišljen kao turistički interpretativni program koji obuhvaća obilazak Baranje, ambijentalne predstave, degustacije, ručak te večeru. U sklopu ture posjetitelji su imali mogućnost stupiti u interakciju s likovima iz baranjske povijesti te tamo i sami postati dio ambijentalno turističke predstave. 

:BRUT Facebook

Fotografija: Nenad Milić

Autor: tzbaranje.hr / baranjaruraltrail.com

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Hrvatski seniori – u grčkom Heraklionu postali svjetski prvaci u rukometu na pijesku

Read Next

Ilok Delicium Mundi ponovno u Iloku