Kuterevo – utočište medvjeda

Nedaleko od grada Otočca je mjesto Kuterevo, smješteno u uskoj velebitskoj uvali.

Utočište za mlade medvjede, pruža sklonište za medvjeđe siročiće, odnosno zaštititu medvjeđeg staništa, promicanje održivog življenja i tradicije lokalne planinske zajednice.

Sastavni dio programa je edukacija posjetitelja odnosno njihovo zbližavanje s divljinom i medvjeđom karizmom. 2005. godine uspostavljena je i Volonterska postaja s ciljem potpore projektu i razvoju lokalne zajednice.

U posljednjih nekoliko godina Utočište za mlade medvjede Kuterevo ugostilo je u prosjeku 15 volonterskih grupa, više od 50 individualnih volontera, te više od 20 tisuća posjetitelja.

Utočište za mlade medvjede moguće je posjetiti tijekom proljeća, ljeta i jeseni. S obzirom da su medvjedi tijekom zime u fazi mirovanja, izbjegavamo ih uznemiravati te su posjete iznimne ukoliko su zaista neophodne.
Tijekom proljeća i jeseni, posjetitelji se, po dolasku trebaju javiti u Volonterskoj postaji, kako bi ih netko od dugoročnih volontera dočekao, uputio, proveo i informirao. U ljetnjem periodu, lokalne peljarke će vas dočekati i informirati.

Preporučujemo posjete tijekom ranog prijepodneva ili kasnog popodneva, posebno tijekom ljetnjih dana. Utočište nikada nije zatvoreno, te se može posjetiti od jutra do mraka, a najbolje nakon 9 sati ujutro, pa do 8 sati navečer.

Autor: visit-lika.com / kuterevomedvjedi

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Hrvoje Pezo: U Hrvatskoj korisnik dentalne usluge iz zdravstvenog turizma dobiva vrhunsku kvalitetu

Read Next

Ruta spisateljica u Ogulinu