Interpretacijski centar Picokijade

U impozantnoj utvrdi Stari grad posjetitelji mogu doživjeti jedinstvenu Legendu o Picokima, te bogatstvo kulturne, prirodne i povijesne baštine đurđevačkog kraja kroz inovativnu, interaktivnu i multimedijalnu interpretaciju 365 dana u godini.

Stari grad je nekad bio okružen močvarom koja mu je bila i prirodni oblik zaštite te pripada utvrdi tipa Wasserburg. Gradnja započinje u 14. stoljeću, a kasnije se kroz stoljeća prema potrebi nadograđivala. Dodatnu su zaštitu pružali bedemi, stvarajući vanjsko dvorište, čiji su ostaci i danas vidljivi.

Arheološki nalazi, povijesne crtice i zanimljive interpretacije najznačajnijih prirodnih atrakcija i tradicijske baštine, fluorescentnom bojom prikazani likovi iz Legende, interaktivna instalacije naivne umjetnosti sa zvukovima Podravine, te spektakularne filmske scene bitke branitelja Starog grada s Osmanlijama samo su dio novog turističkog proizvoda – Interpretacijskog centra Picokijade.

2017. godine Interpretacijski centar Picokijade kao sastavnica Muzeja Grada Đurđevca jedna je od top 3 Kulturne atrakcije na nacionalnom nivou.

Autor: podravinaiprigorje.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Nova instagram zvijezda privlači atraktivnim foto pointovima – Milna

Read Next

Lastovski poklad