Eko etno Gacka Otočac

Eko etno Gacka vodeća je manifestacija Otočca, ljetni turistički adut! Održala se 17. put 23. i 24. srpnja 2021. u Gradskom parku u Otočcu. 

*Gradski park Otočac proglašen je 2012. najuređenijim parkom kontinentalne Hrvatske;

*Otočac je 2020. proglašen šampionom kontinenta Hrvatske, a HTZ destinaciju dvije godine zaredom proglašava jednom od najuspješnijih destinacija kontinentalnog turizma!!

Od 2003. godine kroz manifestaciju Eko etno Gacka gradska turistička zajednica doprinosi obogaćivanju turističke ponude cijeloga kraja, podizanju turističkih resursa destinacije te doprinosi očuvanju etnološkog i povijesnog nasljeđa. Budući da su izlagači iz cijele Hrvatske manifestacija je nadmašila lokalne okvire. 

*Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ dodjeljuje manifestaciji 2017. posebno priznanje za ruralnu manifestaciju! 

*2019. manifestacija postaje Simpy the best i dobiva nagradu UHPA – Udruge hrvatskih putničkih agencija i turističkog  časopisa Way to Croatia.

Eko etno Gacka traje dva dana i u dva dana se održava sajam izložbeno – prodajnog karaktera uz ponudu za djecu kroz zabavne sadržaje i parkove.

Drugog dana održalo se tradicionalno natjecanje u kuhanju lovačkog gulaša (kotlića), najzanimljiviji dio manifestacije kada se lokalni kuhari – amateri natječu za nagradu najboljeg kotlića Gacke. Nagrađen je i najatraktivniji izlagački štand i najsimpatičniji kuhar/kuharica.

Autor: discover-otocac.com/hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Trade Air povezuje najudaljenije destinacije i u špici ljetne sezone

Read Next

Šibenik: 2 UNESCO spomenika, 2 nacionalna parka, 24 crkve, 4 tvrđave…