Održana je 15. Regata Labinska republika za klasu krstaš OPEN

Prva regata održana je 2006. godine kao jednodnevna manifestacija pod nazivom “Rabačka regata krstaša”. Pod tim imenom održavala se do 2009. godine od kada, zbog želje organizatora – jedriličarskog kluba Kvarner, da se naglase i promoviraju posebitosti i vrijednosti Labinštine nosi naziv regata Labinska republika.

Regata je zamišljena kao mjesto susreta posada iz Istre i Kvarnera, kao regata na kojoj jedriličarske posade mogu odmjeriti snage i zabaviti se na rabačkoj rivi.

Regata Labinske republike jedna je od najposjećenijih regata za klasu krstaš na području Istre i Kvarnera, boduje se za Kup Hrvatskog primorja i Kup Istarske županije.

U svibnju 2021. je u organizaciji kluba Kvarner održana 15. Regata Labinska republika za klasu krstaš OPEN. Na regati je sudjelovalo 10 posada, s ukupno 54 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije iz 6 jedriličarskih klubova.

Jedrilice su bile klasificirane u skupine ovisno o dužini broda te je održan jedan navigacijski plov po laganom maestralu. Start regate bio je u 11.15 h u rabačkom zaljevu, odakle su jedrilice krenule prema Svetoj Marini, gdje su okrenule bovu i jedrile prema Plominu, da bi u ciljnu ravninu ušle pred rabačkom rivom.

Na regati je najbrža posada bila Enigma, kormilara Petra Šimunovića iz JK Senj u klasi Echo, koja je u točnih dva sata jedrenja ušla prva u cilj. U klasi Zero najbolja posada je bila La recession kormilara Damjana Miklavaca iz JK Maltezer. U klasi Bravo pobjednik je Fly 4 kormilara Ferda Matulje iz JK Reful ispred posade Alen kormilara Sandija Sinožića iz JK Kvarner. U klasi Charlie najbolja posada je bila Žut kormilara Mladena Babca iz YC Opatija ispred posade Carli kormilara Paola Toffettija iz JK Kavrner. U klasi Delta najbolja posada je bila Mia Mia 2 kormilara Leonida Holjara iz JK Opatija ispred posade Brina kormilara Michelea Dagostina iz JK Kvarner. U najmanjoj klasi Hotel jedrile su dvije posade JK Kvarnera, od kojih je prva u cilj ušla posada Bahia 1 kormilara Viktora Kulića Golje i Manole Miletić, a 2. Bahia 2 kormilara Enrica Kosa i Eugena Kulića Golje.

Zadovoljni organizatori zahvaljuju posadama na sudjelovanju, pokroviteljima, sponzorima i medijima te se raduju sljedećoj regati!

Autor: rabac-labin.com / jkkvarner.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Ilok Delicium Mundi

Read Next

Ivanjski krijes – Zvjezdano ljeto 2021.