Nova brošura o crkvi i Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske

Turistička zajednica grada Sinja pripremila je novu brošuru o crkvi i Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske.
Monika Vrgoč

Novo izdanje brošure, nastalo na temeljima prethodnih dvaju izdanja iz 1998. i 2008. godine, s originalnim tekstom fra Bože Vulete, plijeni pažnju jedinstvenim dizajnom kojeg potpisuje naš cijenjeni i nagrađivani dizajner Boris Ljubičić, rođeni Sinjanin. U realizaciji su sudjelovali i svećenici svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske i sam dizajner. Birane fotografije izvanredno nadopunjuju tekst.

Najveći ukras Sinja i Cetinske krajine slika je Čudotvorne Gospe Sinjske na platnu (58 x 44 cm). Njezin lik se ubraja među najljepše slike kršćanske umjetnosti. Djelo je nama nepoznatoga mletačkog slikara XVI. Stoljeća.

Povijest dolaska franjevaca na ove prostore, stoljetne borbe za slobodu, crtice o neumornoj gradnji, onoj doslovnoj – religijskih građevina koje danas dobro poznajemo i divimo im se te onoj duhovnoj – stvaranja zajednice koja je srce Sinja i Cetinske krajine, ali i mnogo šire, marijanske obitelji; nepokolebljiva odanost Čudotvornoj Gospi Sinjskoj, umjetnička i duhovna posebnost crkve i svetišta, odgojna, izdavačka i prosvjetiteljska djelatnost sinjskih fratara, neraskidiva povezanost Alke i Gospe – teme su u srži nove publikacije.

Vrijedna brošura tiskana je u 3000 primjeraka. Zbog zanimanja vjernika, iseljeništva i šire javnosti, izdanje je višejezično.

Autor: visitsinj.com

2 Reviews

5

Marina

Pravi Sinj!

Toni Sardelić
5

Mr.

Fascinantni clanak. Samo naprid... 🙂

Write a Review

Read Previous

Izvor rječice Grab

Read Next

Sunčani Hvar – doživite proljeće na najsunčanijem otoku