Otkrijte Senj

Povijest Senja seže tri tisuće godina u prošlost. U antici se zvao Senia, a u srednjem vijeku bio je grad krčkih knezova Frankopana i uskočko uporište.

Uskočka tvrđava Nehaj, koja se uzdiže nad gradom i s koje se pruža jedinstven pogled na grad, otoke i zaleđe, jedan je od najpoznatijih senjskih simbola i trajni podsjetnik na slavnu prošlost.

U senjskim ulicama utkana je priča onih koji su njima koračali davno prije nas: Uskoka koji su se kretali pod okriljem noći, ili pak pjesnika i književnika kojima je upravo Senj bio nepresušna inspiracija. U gradu su rođeni i živjeli najpoznatiji hrvatski književnici i pjesnici svoga vremena, a u spomen na njih postavljene su biste u Parku pjesnika.

Oni koji Senj poznaju samo po buri, oduševit će se brojnim skrivenim plažama, gustim šumama koje ga okružuju i pogledom na Velebit koji ulijeva strahopoštovanje.

Područje grada Senja primamljiva je destinacija za sve dobne skupine i ljude različitih želja i motiva za putovanje. Bez obzira na to provodite li romantičan ili miran obiteljski odmor, želite li svoj odmor upotpuniti aktivnostima u prirodi ili pak jednostavno pronaći savršeno mjesto pod suncem, Senj je pravi odabir!

Na području grada Senja, u uvalama duž obale Velebitskog kanala, čekaju vas brojna mala naselja i ribarska mjesta prirodnog šarma koja nude bijeg i odmor od gradske gužve i buke. Gotovo da nema mjesta u kojem se tijekom povijesti njegovi stanovnici nisu bavili ribarstvom, pomorstvom ili trgovinom.

Naše more kristalno je bistro jer je najbliži industrijski grad udaljen 80 km. Bezbroj je savršenih lokacija za odmor pod suncem i uživanje u najčišćem dijelu mora na Jadranu. Mir i tišina čine ovo područje idealnim za obiteljski ili romantični odmor. Kamo god pogledate, dočekat će vas prizori ljepote prirodne divljine ili ostaci prošlosti zabilježeni tragovima ljudskih ruku.

Možete se smjestiti i istinski opustiti u privatnom smještaju i kampovima te okrijepiti u restoranima i tradicionalnim konobama.

Autori: www.visit-lika.com / www.visitsenj.com

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Solana Ston – najstarija na Mediteranu

Read Next

Park prirode Vransko jezero