Održan 10. Vela Luka Outdoors

31.5-2.6. obilježena je deseta obljetnica održavanjem 10. Vela Luka Outdoorsa. Na rasporedu su bile MTB utrka, Mali i Veli trail uz omiljene Dječje utrke.

Davne 2014. godine započela je avantura nazvana Vela Luka Outdoors u nadi da će se uspjeti održati kontinuitet i rast ovog, tada novog oblika turizma. Manifestacija je kroz godine prerasla u najvažniji i najpoznatiji sportski događaj otoka Korčule, pozicionirala se i među najvažnije i najbrojnije sportske događaje općenito.

Idejni pokretač manifestacije je dugogodišnji član i pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić, Velolučanin, čija je prvotna ideja bila promidžba i predstavljanje prirodnih mogućnosti i ljepota otoka Korčule. Uz to, ovakav događaj stvara sve druge preduvjete za dugoročno i kvalitetno korištenje prostora i resursa zajednice, potiče razvoj aktivnog turizma kao načina produljenja turističke sezone, ali i stvara nove zdrave navike kod lokalnog stanovništva poput okretanja prirodi, širi se svijest o važnosti zdravog načina života.

Vinko je uspio od prve godine uspostaviti suradnju Turističke zajednice Vela Luka kao nositeljem manifestacije sa Općinom Vela Luka, treking klubom Strka, Biciklističkim klubom Timun Split, HPD Maretom, Zajednicom sportova Vela Luka, Luškog Lita i HPD Peruna, a sve sa zajedničkim ciljevima čija se realizacija već godinama uspješno ostvaruje.

Danas velikim dijelom Vela Luka Outdoors aktivnosti postaju novi „Life Style” u Veloj Luci. Prvih godina organizacije ovog festivala lokalni trkači, trkačice i biciklisti stidljivo su se prijavljivali i bilo ih je par.

Danas Lučani stoje na postoljima, ne samo u Veloj Luci, već zlata donose sa raznih natjecanja iz ostalih dijelova Lijepe naše. Dakle, uspjeh je vidljiv, mjesto je saživjelo sa Outdoorsom i danas gotovo nema famije koja nema biciklista, trkača, volontera…

Uz bogat sportski program i program za djecu, kroz godine možda najlipši dio Outdoorsa je tzv. After party na Proizdu. Naime, svi sudionici u nedjelju imaju besplatni izlet na prekrasni otočić Proizd, koji po mnogima uključujući i New York Times, spada u najljepše plaže Mediterana.

Dođite u Vela Luku i uvjerite se sami zašto Vela Luka Outdoors slovi za najzabavniju utrku Dalmatinske trail lige!

Autor: velalukaoutdoors.com / visitdubrovnik.hr

Fotografija: Boris Kačan / tzvelaluka.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

KultuRi – Konferencija valorizacije kulturno povijesne i sakralne baštine u turizmu

Read Next

Vinska kuća Pavlomir – upoznajte povijest vinodolske vinove loze