5. The Coklje Fest u Otočcu – tradicijski street art festival

Ako ste se poželjeli druženja, volite tradiciju, tradicijske proizvode, finu hranu i zabavne tonove onda zapišite datum 8. lipnja (subota) jer će se tada u Otočcu održati 5. The Coklje Fest – svojevrsni street art festival u kojem se prepliću tradicija, kreativa i zabava.

Festival započinje u 10:30 sati turističkim vođenjem uz pričanje starih priča pod nazivom „Zagonetka iza ćoška“ koju organiziraju KUBS Baštinica i Strukovna podgrupa kulturnog turizma ŽK Otočca.

Od 16:00 sati u gradskom parku u Otočcu, očekuju Vas brojni proizvođači s kreativnim i zanimljivim proizvodima, suvenirima i predmetima. Od proizvođača saznajte kako se coklje izrađuju, s koliko „žbic“ se „pletedu“, zbog čega su coklje specifične te koja je razlika između „lešćarski“ i „kuterevski“ coklji?


Ljubitelje slatkog i ove godine razveselit će fine i domaće čapalinke, onim gladnijima više će se svidjeti konkretniji meni. Uz sve to imate priliku sudjelovati na modnoj reviji, kreativnim radionicama o cokljama i izboru najboljeg suvenira te zaplesati uz note lokalnih glazbenika.
Za ljubitelje pisanja i natjecanja i ove je godine aktualan izbor za „naj bećarac“, a sve što trebate
napraviti kako bi se prijavili je osmisliti najbolji, najšaljiviji i najsimpatičniji stih bećarca (bez uvredljivih izraza) i poslati na mail: tzg.otocca@gmail.com, zajedno s imenom i prezimenom i mjestom stanovanja, do 3. lipnja 2024. Svaki natjecatelj može sudjelovati s najviše 3 (dvo)stiha bećarca, a tema bećarca moraju biti coklje.


Uvod u sami festival započet će već dan ranije 7. lipnja, konferencijom “Nematerijalna baština kao potencijal razvoja” u organizaciji Gackog pučkog otvorenog učilišta.

The Coklje Fest održat će se u gradskom parku u organizaciji Turističke zajednice Grada Otočca iz koje uskoro najavljuju i opširnije detalje programa.

Autor: discover-otocac.com/hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

U Rijeci se održava treća sveučilišna regata – Studentska Fiumanka

Read Next

Kumpanjol – blatska tradicionalna slastica inspirirana viteštvom