Biciklističke staze Vodica

Okruženje Vodica isprepletno je mrežom od 350 km biciklističkih staza – 15 biciklističkih staza oduševit će i profesionalce i rekreativce u biciklizmu. Staze povezuju brojne atrakcije u zaleđu Vodica i na otoku Prviću.

Biciklističke staze vodičkog okruženja idealne su za uživanje u prirodi, upoznavanje krajolika, blagotvorne za zdravlje i uživanje u aktivnom odmoru. Sve su staze vrlo dobro označene jasnom signalizacijom.

U okolici Vodica uređeni su kilometri raznolikih staza, za svačije mogućnosti. Ako ste rekreativac, volite biciklizam, svratite u turistički informativni centar i zatražite biciklističku kartu. Ako ste pravi zaljubljenik u biciklizam ovdje su za Vas crveni spustovi i vrlo teške usponi. Ako ste željni pravog brdskog biciklizma, po kamenju i prašnom putu, isprobajte ponos Vodica – crvenu stazu “Orlov krug” na kojoj se od 1999. godine vozi utrka C2 za Svjetski MTB Kup i jedna je od najatraktivnijih i najzahtjevnijih MTB staza u Hrvatskoj.

U nastavku predstavljamo 14 biciklističkih staza na području grada Vodica:

223     ORLOV KRUG

224     PUT BUNJA

225     VODICE – TRIBUNJ LUNGOMARE

226     RAKITNICA

227     ZELENA STAZA

228     ARAUZONA

229     PUT BRNISTRE

230     PUT VRANE

231     PUT TEŽAKA

232     GABRIN MARATON

233     SRIMA

235     TAJNE PROKLJANA

236     PRIŽBA – LABIRINTI SRIME

237     PRVIĆ – FAUSTOV OTOK

Fotografija: TZ Vodice

Ne propustite posjetiti obiteljska poljoprivredna gospodarstva na označenim biciklističkim rutama i uživajte u posebnim gastro delicijama u prirodnom okruženju maslinika i vinograda vodičkog zaleđa jer Vodičani su oduvijek bili težaci i dobri domaćini, poznati po svom vinu i kvalitetnom maslinovom ulju.

Preuzmite kartu biciklističkih staza

Autor: vodice.hr / visit-sibenik.eu

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Molo longo trk – utrka po riječkom lukobranu

Read Next

U Zadru svečano otvoreni obnovljeni kompleks crkve i samostana sv. Nikole i novi Edukacijsko-prezentacijski centar podvodne arheologije