Festival svjetla Zagreb 2024.

Od 20. do 24. ožujka 2024. godine Zagreb će ponovno postati pozornica za spektakularne svjetlosne instalacije, projekcije i animacije koje će oživjeti ulice, parkove, trgove i druge popularne lokacije diljem grada. Festival svjetla Zagreb, koji se održava već šestu godinu, tijekom pet dana će spojiti umjetnost, dizajn, spektakl i arhitekturu na način koji će oduševiti posjetitelje svih generacija.

Dolazak proljeća i pojam svjetlosti oduvijek vežemo jedno uz drugo. S veseljem ponovno izlazimo na ulice našeg grada i upijamo njegovu novu energiju obasjanu svjetlosnom umjetnošću koja iznova pokazuje da je proljeće – renesansa u nama i oko nas. Spoj umjetnosti, dizajna, spektakla, zabave i arhitekture i ove će godine oživjeti lokacije Donjeg grada.

Festival svjetla Zagreb nisu samo čarobne svjetlosne instalacije, impresivno mapiranje, zaigrane animacije i raznobojni objekti, već dobre emocije, pozitivna energija i doček proljeća kojeg svi željno iščekujemo. Kroz pet dana festivala prepustili smo domaćim i inozemnim umjetnicima ulice, parkove, trgove, šetališta i građevine kao slikarsko platno i razigranu scenografiju za brojne oblike inovativne umjetnosti.

S početkom Festivala svjetla Zagreb pozivamo sve da dođu u naš grad i zajedno s nama dočekaju dolazak dužih i toplijih dana na spektakularan način. Ovogodišnji program spaja ono najbolje od likovne i izvedbene umjetnosti te moderne tehnologije. Prepustite se emocijama koje svjetlost budi u nama i pozdravite još jednom novi početak i novu nadu – proljeće!

Autor: festivalsvjetlazagreb.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Kreće 3. izdanje biciklističke utrke Granfondo Skradin

Read Next

Posjetite Opuzen – gradić-dragulj rijeke Neretve