Predstavljena monografija ”Jadrija naše mladosti – 100 godina kupališta Jadrija”

Monografija posvećena šibenskom kupalištu Jadrija pod nazivom ‘Jadrija naše mladosti: 100 godina kupališta Jadrija’ autora Igora i Gorana Radina predstavljena je u srijedu u šibenskoj knjižnici.


Turistička zajednica grada Šibenika odlučila se na izdavanje ove monografije u povodu stote obljetnice šibenskog kupališta, a prema riječima jednog od autora Igora Radina, ideja o njezinoj izradi prvi put se pojavila još 1985. godine. Međutim, tek sada, nakon više od tri desetljeća, ta je zamisao realizirana.


“Jadrija naše mladosti” osim što je kronološki detaljan prikaz povijesnih događaja vezanih uz ovo kupalište, istovremeno je i emotivno putovanje kroz vrijeme. Autori su ovom monografijom stvorili sveobuhvatan prikaz Jadrije, njenog razvoja i značaja za lokalnu zajednicu.

Svjesni da se dug period postojanja Jadrije treba primjereno obilježiti, Turistička zajednica grada Šibenika rado se prihvatila koordinacije svih događanja koja su se povodom 100-og rođendana odvijala na Jadriji i u Šibeniku. Uz brojne kulturne, zabavne i sportske aktivnosti, koje su organizirane zajedno sa jadrijskim volonterima.

Monografija Jadrija naše mladosti djelo je koje će ostati i kada ova obljetnica prođe i sve će ljude kojima je prirasla srcu, ali i buduće generacije, podsjećati na bogatu prošlost Jadrije i značenje koje je imala u životu Jadrijaša.

Stoga, kada je obitelj Radin ponudila koncept s izuzetno bogatim materijalima o Jadriji, koje je desetljećima marljivo sakupljala, Turistička zajednica grada Šibenika nije dvojila da treba zajednički krenuti u realizaciju ove knjige.

Monografiju možete naručiti ovdje

Autor: sibenik-tourism.hr / dalmatiasibenik.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

U dubrovačkim Lazaretima održana Konferencija održivog razvoja kulturno povijesnog i vjerskog turizma

Read Next

Hrvatska nematerijalna kulturna baština na UNESCO-ovim listama