Advent na Trsatskoj gradini u Rijeci – jedan od najraskošnijih advenata u ovom dijelu Europe 

Advent na Gradini jedan je od najraskošnijih advenata u ovom dijelu Europe u kojem je u dosadašnjih šest izdanja uživalo više od 340.000 posjetitelja, a ove godine održava se njegovo sedmo izdanje koje će trajati od 03. prosinca do 07. siječnja.

Trsatska gradina u Rijeci svake se godine uz kilometre lampica i unikatne dekoracije transformira u božićnu bajku koja oduzima dah! Ručno izrađene svjetlosne skulpture krase svaki kutak kaštela, a vrijedi izdvojiti lampicama optočenog trsatskog zmaja, Rimsku kulu koja svake godine oblači svjetlucavi plašt te veliku božićnu kuglicu koja posjetitelje dočekuje na samom ulazu u kaštel.

Među stoljetnim zidinama svoje su mjesto pronašle i ručno izrađene jaslice s više od 500 elemenata.

U sklopu adventa se održavaju tematski, glazbeni i dječji programi, a sve započinje spektakularnim paljenjem lampica prve nedjelje u prosincu koje posjećuje nekoliko tisuća posjetitelja. U sklopu Adventa ove će se godine održati 17 različitih programa, a na vrhu grada već se tradicionalno održavaju dva dočeka Nove godine – dječji doček s brojnim dekorativnim elementima i animatorima te onaj večernji s najljepšim pogledom na grad. Na adventu je smješteno pet adventskih kućica s prigodnom gastro ponudom te nekoliko tematskih cjelina.

Advent na Gradini omiljeno je okupljalište Riječanki i Riječana, ali i razlog dolaska brojnih posjetitelja iz cijele regije. Posjetite i Vi Rijeku i Advent na Gradini sa svojim najmilijima!

Autor: visitrijeka.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Božićnu čaroliju u Gackoj ukrasile su Zagrebačke pahuljice

Read Next

Izložba Čarolija tekstila – Tradicijsko ruho iz fundusa Etnografskog muzeja: materijali, alati i tehnike izrade