Započeli su 13. Dani otvorenih vrata agroturizama Istre

Nastavlja se jedinstvena manifestacija kojom se promovira ruralni. poljoprivredni i gastronomski identitet Istre kroz ponudu autentičnih jela na poljoprivrednim gospodarstvima. U sklopu 13. izdanja Dana otvorenih vrata agroturizama Istre, deset agroturizama otvara svoja vrata tijekom četiri vikenda u mjesecu studenome i nudi jela po promotivnoj cijeni.

Mjesec studeni u istarskoj kuhinji obilježava priprema domaćih tradicijskih jela spravljenih od plodova koje su istarski poljoprivrednici brižno pripremali tijekom godine. Obiteljska poljoprivredna gospodarstva u studenom otvaraju svoja vrata i nude istarske specijalitete po promotivnim cijenama svim posjetiteljima koji vole istarsku kuhinju i ruralni ambijent.


 
Već tradicionalno posjetitelji željno iščekuju svako novo izdanje manifestacije, te smo stigli i do 13. po redu eno gastronomske manifestacije Dani otvorenih vrata agroturizama Istre koja okuplja istarske agroturizme, a sve u cilju obogaćivanja turističke ponude i produženja turističke sezone kroz promociju seoskih domaćinstava i reinterpretaciju tradicionalne istarske gastronomije.

Na istarskom poluotoku postoji tradicionalna gastronomija, koja je sačuvala običaje i načine pripreme jela. Sve to ostavilo je značajan otisak na lokalnu gastronomiju, kulturu i običaje, te se manifestacijom Dani otvorenih vrata agroturizama Istre kroz istinske doživljaje prepričava tradicionalna istarska kuhinja bazirana na namirnicama koje proizvode obiteljska poljoprivredna gospodarstva.
 
Deset agroturizama smještenih diljem Istarske županije, za vrijeme trajanja 13. izdanja manifestacije Dani otvorenih vrata agroturizama Istre, u ponudi ima autentična tradicionalna istarska jela po promotivnoj cijeni. Manifestacija će se odvijati tijekom četiri vikenda u mjesecu studenom: 4.-5., 11.-12., 18.-19. i 25.-26.11.2023. godine. Agroturizmi nude jelovnike na bazi namirnica iz vlastite proizvodnje u kombinaciji sa prezentacijom vlastitih, ali i proizvoda s lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

U ovogodišnjoj manifestaciji sudjeluju agroturizam Cerovac iz Nedešćine, agroturizam Dušani iz Pazina, agroturizam Giovanna Allegra iz Šumbera, agroturizam Montižel iz Grožnjana, agroturizam Pineta iz Sv. Martina kraj Nedešćine, agroturizam Sia iz Vodnjana, agroturizam Štefanić iz Kaldira kraj Motovuna, agroturizam Ondina iz Svetvičenta, agroturizam Pod čeripnjon iz Sv. Petra u šumi te stancija Buršić iz Vodnjana.

Trinaesto izdanje Dana otvorenih vrata agroturizama Istre svečano je započelo otvorenjem u agroturizmu Cerovac iz Nedešćine, 03.11.2023.


Rezervirajte jedan od vikenda u mjesecu studenom i u dobrom društvu kušajte domaća jela spravljena na tradicionalan način u samom srcu Istre – ruralnim seoskim domaćinstvima.

Isprobajte tradicionalnu istarsku kuhinju sa jelima spremljenim s ljubavlju na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Povedite svoje obitelji i prijatelje i prepustite se čarima agroturizama u rano jesenskoj atmosferi, te doživite istarsku gastro priču na 13. izdanju manifestacije Dani otvorenih vrata agroturizama Istre.

U ovogodišnjem 13. izdanju manifestacije, bit će organiziran peti po redu Foto Natječaj „Okusi. Doživi. Fotkaj!“ pod tematikom „Gurmani, artisti, seoski turisti“ putem kojega će najkreativnije fotografije biti vrijedno nagrađene. 

Ne propustite posjetiti već tradicionalnu jesensku manifestaciju koja promovira istarski ruralni poljoprivredni i gastronomski identitet. Rezervirajte na vrijeme svoj termin kako bi doživjeli istarsku gastro priču upotpunjenu kušanjem proizvoda što ih istarska zemlja pruža, spremljenih s ljubavlju agroturizama.
 

Rezervirajte svoje mjesto i dođite na Dane otvorenih vrata agroturizama Istre. Promotivna cijena MENU-a iznosi 23,00 Eura! Promotivni MENU uključuje aperitiv, predjelo, glavno jelo, prilog, salatu i desert.
VAŽNO! Rezervacije vrše isključivo agroturizmi!

Autor: dovai.eu

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

3. Festival svjetlosti Lumiart Dubrovnik

Read Next

Otok Sveta Marija na otoku Mljetu