16. Smaragdni eco film festival – ekološki filmovi iz cijeloga svijeta

25.-30.9.2023. Vela Luka, Blato, Žrnovo i Korčula

16. izdanje Smaragdnog Eco Film Festivala ove godine mijenja svoju lokaciju. Iz Pounja se seli na otok Korčulu. Festival se, tako, održava od 25. do 30. rujna u Veloj Luci, Blatu, Žrnovu i Korčuli. Osim projekcija filmova koji bude ekološku svijest, program SEFF-a je ove godine fokusiran na djecu i mlade.

Festivalski tim će obilaziti škole otoka Korčule gdje će se provesti filmske radionice Digital Generation u suradnji s udrugom za audiovizualno stvaralaštvo Artizanom iz Zagreba. Filmske, kreativne i fotografske radionice će voditi Branko Ištvančić, Silvio Mirošničenko, Marina Pavlić, Damir Borojević, Ran Levi Yamamori, Nikola Šolić, Robert Sironi i Daniel Pavlić koji čine i ovogodišnji festivalski tim. Izložbama fotografija ekoloških tema SEFF će predstaviti Nikola Šolić i Robert Sironi.

Smaragdni Eco Film Festival je u svijetu poznat po tome što festivalski međunarodni tim obilazi biciklima (ekološki prihvatljivim prijevoznim sredstvima) mjesta donoseći publici filmove koji mijenjaju budućnost planete, nabolje. Ovo je također festival bez ugljičnog otiska. Filmovi pristižu iz cijelog svijeta putem otvorenog natječaja.

Žiri je selektirao 62 filma u tri kategorije za ovogodišnje izdanje, a pobjednike ćemo saznati na završnici 29.09. u Korčuli.

Organizator festivala je Ekološko kulturna scena EKS iz Hrvatske Kostajnice. Uz pokrovitelja festivala Hrvatski audiovizualni centar, SEFF podržavaju i Turističke zajednice otoka Korčule kao i Društva naša djeca.

Autor: visitkorcula.eu / visitdubrovnik.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Biciklom u ritmu prirode kroz Otočac, Brinje i Vrhovine – rekreativni biciklistički gravel maraton

Read Next

Aktivni odmor na Kornatima