Biciklom u ritmu prirode kroz Otočac, Brinje i Vrhovine – rekreativni biciklistički gravel maraton

Turistička zajednica Grada Otočca, Turistička zajednica Općine Brinje i Turistička zajednica Općine Vrhovine za kraj rujna pripremile su atraktivan biciklistički događaj. Radi se o rekreativnom biciklističkom gravel maratonu naziva „Biciklom u ritmu prirode“ koji će se održati u subotu 30. rujna 2023. godine.

Prvi je to biciklistički gravel maraton na ovom području koji obuhvaća rutu od 104 km asfaltnog i makadamskog terena. Maraton starta iz gradskog parka u Otočcu te prolazi kroz Glavace – Drenov Klanac – Brlog – Žutu Lokvu – Brinje – Križpolje – Lipice – Glibodol – Javornik (željeznička stanica) – Rudopolje (Zip Line Pazi medo) – Vrhovine i ponovno završava u gradskom parku u Otočcu.

Start maratona bit će u 10:00 sati, dok će registracija prijavljenih sudionika biti prije same vožnje od 09:00 sati. Prijave se mogu izvršiti na stranici stotinka.hr sve do 27.9. 2023. do 23:59 sati. Sve prijavljene sudionike očekuje bogat startni paket, kupon za tombolu, večera i druženje uz DJ Danny Blacka.  

Tijekom vožnje sudionike očekuje i pet zaustavnih punktova na kojima će se također dijeliti voda i voće. Na drugom zaustavnom punktu u Brinju za sve zainteresirane sudionike bit će organizirano razgledavanje plemićkog grada Sokolca, na zaustavnom punktu kod društvenog doma u Lipicama organiziran je ručak.

S obzirom na duljinu rute ovaj biciklistički gravel maraton idealan je za profesionalne bicikliste kao i ozbiljne rekreativce na dva kotača koji će osim u pedaliranju uživati i u pogledu na pitoreskna mjesta i naizgled divlju prirodu koja zapravo pruža poseban smirujući osjećaj.

Autor: discover-otocac.com/hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Palača Šećerane – novi dom Muzeja grada Rijeke

Read Next

16. Smaragdni eco film festival – ekološki filmovi iz cijeloga svijeta