Na petom izdanju Hrvatskog Festivala Hodanja grupe iz cijelog svijeta

Jubilarno peto izdanje masovne sportsko-rekreativne manifestacije Hrvatski Festival Hodanja, već se tradicionalno održava u Otočcu i Gospiću, u prvom vikendu rujna, a ove godine broj prijava za 2. i 3. rujan premašuje sva dosadašnja izdanja.


Pod kapom međunarodne organizacije IML (International March League) Lika očekuje brojne hodače koji događanja unutar službenog kalendara IML-a prate i posjećuju širom svijeta, a sada im je Lika jedna od omiljenih i najatraktivnijih destinacija. Najveće grupe zasad pristižu iz Nizozemske, Njemačke i s dalekog Tajvana, uz naravno brojne Hrvate koji su ovo jedinstveno sportsko događanje već odavno zavoljeli. Drugog rujna manifestacija starta u Otočcu, a 3. rujna završava u Gospiću.


„Glas o našem Festivalu zaista je obišao svijet, pa smo i sami pomalo iznenađeni inozemnim odazivom i činjenicom da hodači u Hrvatsku pristižu i iz najudaljenijih destinacija. I ove godine potrudit ćemo se opravdati njihova očekivanja, jer nas iznimno veseli podatak da nam se sudionici vraćaju iz godine u godinu i svoj boravak u Lici i Hrvatskoj sve više produžuju.“, poručio je Ivan Radošević, direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije.

Rute Gacka u Otočcu i Tesla u Gospiću koje objedinjuju jednog od najvećih inovatora svih vremena te jednu od najčišćih europskih rijeka, odmah sugeriraju na jedinstveno iskustvo zbog kojeg se hodači vraćaju iz godine u godinu, i zaista je tako.
Sudionici će tako u dva dana vidjeti prekrasnu Gacku, posjetiti rodno mjesto Nikole Tesle, prošetati zelenim mirisnim poljima i obalama kristalno čistih rijeka, posjetiti brojne prirodne i kulturne ljepote Like, a uz sve se nadisati najčišćeg zraka i naravno steći nova prijateljstva.

RASPORED DOGAĐANJA 5. HRVATSKOG FESTIVALA HODANJA

Hoda se duž šest ruta različitog intenziteta koje su prilagođene na način da sudjelovati mogu baš svi, zbog čega sudionici Festivala Hodanja budu djeca u kolicima, odrasli ljudi u najboljim godinama, pa čak i oni koji misle da im kondicija nije jača strana.
U Otočcu će svi prijavljeni savladavati tri staze dužine 10+, 20+ i 30 +kilometara, dok se trećeg rujna u Gospiću također hoda stazama jednake dužine, ali potpuno drugačijeg doživljaja, zbog čega organizatori i sugeriraju da na Festivalu sudjelujete oba dana. I ove godine sudionici će prikupljati bodove koje vrednuje IML, nakon čega će uživati u zabavnom programu u gradskim središtima.

Prijevoz između dva grada je osiguran, što znači da na Festival ne morate doći osobnim prijevoznim sredstvom.
„Staze smo blago izmijenili kako bi doživljaj bio još bolji. U interesu nam je da baš svatko na našem Festivalu nađe rutu koja mu odgovara, a to znači da možete sudjelovati i ako ste u slabijoj kondiciji, a bome i ako želite pravi sportski izazov. Neki od naših sudionika su veliki sportaši i uvijek je posebno zadovoljstvo gledati ih kako savladavaju najduže rute od 30 kilometara.”, poručio je Mile Milković, tajnik Hrvatskog Festivala Hodanja.


Ovo sportsko događanje jedinstveno je u Hrvatskoj. Glavni cilj je potaknuti ljude na kretanje, zdrav život i aktivno provođenje slobodnog vremena. Svakom minutom koju potrošite hodajući, možete produžiti svoj život za jednu i pol do dvije minute, već je dobro poznat moto svih sudionika Hrvatskog Festivala Hodanja i najbolja pozivnica građanima svih dobnih skupina koji žele nešto dobro učiniti za svoje zdravlje, dobro se provesti te uživati u prirodi, da dođu na Hrvatski Festival Hodanja.


Festival se održava u organizaciji Hrvatskog Saveza Hodanja i suorganizaciji Turističke
zajednice Ličko-senjske županije i Lika travel d.o.o

Autor: visit-lika.com / croatiawalk.com

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Prvi KRKAfest u Kninu

Read Next

Korkyra Baroque Festival 2023.