Pješačka tura “Korak do brda Gospinih čuda”, Vodice

26. 07. 2023.Brdo Okit kod Vodica, 18:00 h

Gledajući s mora, panoramom Vodica dominira brdo Okit sa crkvom Gospe od Karmela.

Prva crkva na ovom uzvišenju dignuta je još u 17. stoljeću, vjerojatno na temeljima još starije kapelice. Kasnije, početkom 20. stoljeća od podnožja do vrha brda izgrađen je Put križa sa četrnaest kapelica, od kojih svaka označava jednu postaju križnoga puta.

Crkva je nekoliko puta nadograđivana, dva puta je porušena, u Drugom svjetskom ratu i u Domovinskom ratu. Sadašnji izgled crkve Gospe od Karmela, djelo je uglednog zadarskog arhitekta Nikole Bašića. Do crkve na Okitu vodi vas Pješačka tura “Korak do brda Gospinih čuda”.

Pridružite se ovoj besplatnoj, mirom ispunjenoj vođenoj pješačkoj turi u kojoj ćete doživjeti duh vodičke povijesti i saznati tajne njezine dugovječnosti. Uz veličanstveni panoramski pogled i priču o čudima Gospinog brda, degustirajte lokalne delicije, a svi sudionici dobivaju i poklon – prigodan suvenir.

Start: Do brda Okit dolazi se u vlastitom aranžmanu (3 km od centra Vodica). Pješačka tura kreće od podnožja brda Okit, Svetišta Gospe od Karmela, do vrha i natrag, sveukupno dužine 1600 m.

Trajanje: 1 sat i 30 minuta. Tempo dionice prilagođen je svim uzrastima.
Organizator: Fjok

Autor: vodice.hr / dalmatiasibenik.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Kninska tvrđava

Read Next

Trag u beskraju 2023.