Highlander Medvednica avantura

02. – 04.06.2023.

Highlander Medvednica, Hrvatska

Prati HIGHLANDER avanturu koja se odvija poviše Zagreba – glavnog grada Hrvatske. Istraži veličanstvenu planinu koja se uzdiže iznad Zagreba kroz jedinstveni planinarski festival!

Planina Medvednica rijedak je primjer spajanja parka prirode s glavnim gradom, što upravo doživljaj sudionika čini još posebnijim. Na ovom se području prirodne, kulturne i povijesne vrijednosti isprepliću i ovise jedna o drugoj, a kroz stazu dugu 59 km, tome će sudionici svjedočiti iz prve ruke. Promijenit će svoju perspektivu postajući HIGHLANDER-om, dok im priroda ispunjava dušu, joga smiruje um, a slušanje glazbe oko logorske vatre uveličava avanturu života. Uživat će u danima provedenim planinareći i jedinstvenom zvjezdanom nebu koje oduzeti dah.

Svi sudionici HIGHLANDER Medvednica događaja ovog lipnja, imat će jedinstvenu priliku promatranja zvijezda i planeta iznad njihovih šatora, uz pomoć astronoma Dubravka Kerese. Prije samog promatranja čarobnih zvijezda i planeta, Dubravko će održati predavanje o navigaciji pomoću zvjezdanog neba na Lipi Rog checkpoint-u.

U mjesecima prije dolaska na HIGHLANDER kao pripremu sudionici su odradili 200 kilometara hodanja po prirodi i planinama kako bi tijelo i um pripremili za izazove koji ih očekuju. Sva oprema koju nose na HIGHLANDER mora biti testirana prije događaja kako bi se uvjerili da je funkcionalna!

Na Medvednici vlada tzv. klima bukve, za koju su karakteristična izražena godišnja doba, stoga se nosi prikladna i izdržljiva planinarska odjeća koju se po potrebi, može obući i slojevito.

OPIS RUTE HIGHLANDERPEGASUS
Ruta uključuje više od 2500 m uspona iznad grada Zagreba.
  • Ruta duga 59 km počinje kod spomenika kulture u Susedgradu i prati Medvedničku transverzalu.
  • 1M transverzala prepuna je prirodnih dragulja poput slapa Sopot i ribnjaka Kraljičin Zdenac koji oživljavaju svježim proljetnim bojama.
  • Cilj se nalazi u Sesvetama.

HIGHLANDER tim pripremio je mnoge aktivnosti – uključujući glazbu, jogu i razne radionice kako bi HIGHLANDER duh svih sudionika bio sretan i zadovoljen.

Autor: highlanderadventure.com

Fotografija: Samir Kurtagić

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Posjetiteljski centar u kanalu sv. Ante otvoren je za javnost, razgledajte izložbu „Dodir rijeke i mora“

Read Next

5. The Coklje Fest i konferencija “Nematerijalna baština kao potencijal razvoja”