Limes Bike & Family Tour

27.05.2023., start Vrsar

Limes bike & Family tour namijenjen je svim sudionicima starijima od 14 godina. Obavezno je zaustavljanje iznad Gusarske pećine na obroncima Limskog kanala odakle se pruža prekrasan pogled, pa je to idealna prilika za fotografiranje s atraktivnog vidikovca.

Limes Bike & Family Tour rekreativna je biciklijada u kojoj mogu sudjelovati svi! Ovo biciklističko događanje česti je izbor obitelji s djecom, sportaša i rekreativaca te svih onih koji vole provoditi vrijeme u prirodi. Iza Limes Bike & Family Toura stoji Turistička zajednica Općine Vrsar koja je, u suradnji s Maistrom, ovo događanje pokrenula kako bi se kroz sportske aktivnosti za cijelu obitelj dodatno promovirale ljepote Limskog zaljeva, vrsarskog arhipelaga i same Općine Vrsar.

Početak biciklijade, koja je otvorena za sve sudionike starije od 14 godina, je u 10 sati, a kreće s parkirališta ispred sportske dvorane Saline u Vrsaru.

Čak 50,1 km duga staza vodi kroz šumu Kontija, Mrgane, Braliće te obronke Limskog kanala. Mjesto za predah i osvježenje sudionici mogu pronaći u Gusarskoj špilji, jednoj od najpoznatijih atrakcija Vrsara, gdje će uživati i u impresivnom pogledu s vidikovca. Kružna staza proći će i kroz Kapetanovu Stanciju, Kloštar, Pili, Limsku dragu, Červare, Knapiće, Sveti Lovreč, Rajke, a završit će ondje gdje je utrka i započela – ispred sportske dvorane Saline.

Staza Limes Bike & Family Toura proteže se većinom makadamskim putovima pa je za nju najpogodniji brdski bicikl, iako se planirana kružna staza može odvoziti i na treking te električnim biciklima. Kako bi doživljaj ovog jednodnevnog izleta bio potpun svi sudionici imaju u pratnji profesionalnog vodiča te prateće vozilo. Također, kao i ranijih godina, u Lovačkoj kući, sudionicima će biti osiguran ručak.

Za mlađe sudionike, od 8 do 12 godina, organizirana je zatvorena kružna vožnja na travnatoj površini pored sportske dvorane Saline s početkom u 10.30. Ovisno o dobi, djeca će biti podijeljena u grupe koje će voziti od dva do pet krugova, a bike vodiči zaduženi su za animaciju i vođenje kružne vožnje. Svim sudionicima Saline Poligon Bike Racea osigurane su prigodne majice i diplome za sudjelovanje te ručak za sve prijavljene sudionike i njihove roditelje/pratnju.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na Limes Bike & Family Touru mogu se prijaviti na dan održavanja biciklističkog događanja – u subotu, 27. svibnja 2023. od 8.30 do 9.45 sat za biciklijadu odnosno do 10.15 za kružnu vožnju namijenjenu djeci mlađeg uzrasta. Sudjelovanje na kružnoj vožnji je besplatno, dok startnina za biciklijadu iznosi 10 eura po osobi.

STAZA

DULJINA STAZE: 50,1 km

40 km makadam + 10,1 km asfalt

visinska razlika 500 m

ITINERER STAZE:

Dvorana Vrsar – Kapetanova Stancija – šuma Kontija – Kloštar – Pilj –Limski Kanal  –Limska draga – Mrgani – Červari – Knapići – Vošteni – Sveti Lovreč – Rajki – Bralići – šuma Kontija – Dvorana Vrsar

POČETAK UTRKE:  

Subota 27.05.2023. u 10.00 sati, parkiralište ispred sportske dvorane Saline u Vrsaru 

VRSTA PODLOGE (makadam/asfalt): pretežito makadam

KOME JE NAMIJENJENO: Rekreativnim biciklistima sa MTB biciklima. Po stazi se može voziti i trekking bicikla kao i e-bicikla

IZNOS STARTNINE (po osobi/eur): • Redovna cijena 10,00 eur

USLUGE UKLJUČENE U STARTNINU: 

• obrok i piće na odmorištu, predviđeno programom

• vođenje tijekom vožnje s profesionalnim vodičem i pratiteljima

• prateće vozilo

• poklon paket 

PRIJAVE I PLAĆANJE STARTNINE (vrijeme, mjesto):

• Plaćanje startnine na dan biciklističkog programa, u subotu 27.05.2023. od 8.30 do 9.45 sati o Plaćanje: gotovinom

NAPOMENE: 

• sudjelovanje nije dozvoljeno djeci koja su mlađa od 14 godina.

• sudionici su obvezni nositi zaštitnu kacigu i voze na vlastitu odgovornost

• u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, manifestacija se odgađa za sljedeći termin

• informacija o eventualnom odgađanju termina biti će objavljena na internet stranicama i društvenim mrežama manifestacije najkasnije 3 dana prije održavanja manifestacije

  • Organizator: TZ Vrsar
  • Suorganizator: Maistra d.d.
  • Lokacija: Parkiralište ispred sportske dvorane Saline  – Bike staza
  • Info: +385 (0)52 800 252; +385 (0)52 441 746

Prijave su moguće putem e-maila 

Autor: infovrsar.com

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Pećinski park Grabovača – Poučne staze

Read Next

Opera Zagreb Festival