Graševina Croatica En Primeur 2023. – u Esplanadi kušajte mlada vina vinara Slavonije i hrvatskog Podunavlja

U hotelu Esplanade u Zagrebu, 1. veljače 2023. godine od 12 do 19 sati u Smaragdnoj dvorani, održat će se jedna od najatraktivnijih vinskih manifestacija – En Primeur, promenadno kušanje vina vinara Graševine Croatice.

Organiziran je poslovni susret s vinarima Graševine Croatice, namijenjen za HoReCa predstavnike, ugostitelje, distributere, trgovce, novinare i ostalu stručnu publiku u vinskom i gastro svijetu. Posjetitelji imaju mogućnost upoznati se s novitetima i vinima Slavonije i hrvatskog Podunavlja na specijaliziranim vinskim radionicama, a posebna atrakcija će biti predstavljanje odabranih mladih vina graševina od strane renomiranih vinskih stručnjaka. Na stručnim panelima raspravljat će se o trendovima na tržištu vina Republike Hrvatske, predstaviti vinsko-turistička događanja u regiji Slavonija i hrvatsko Podunavlje i upoznati s mladim vinarima i enolozima Graševine Croatice.

Vinari Slavonije i hrvatskog Podunavlja, okupljeni u udruženje Graševina Croatica, premijerno će predstaviti vina berbe 2022. godine, kao i vina koja još nisu ponuđena tržištu, kako bi stručna javnost mogla kušati vina koja će uskoro izići na tržište i procijeniti njihov potencijal. U krugovima vinskih stručnjaka En Primeur je prepoznat kao središte premijerne degustacije berbe iz prethodne godine.

grasevina-croatica

Udruga Graševina Croatica najveća je udruga vinara Slavonije i Baranje koje okuplja gotovo sve vinogradare i vinare istočne Hrvatske. Iako je udruga osnovana s ciljem promocije graševine kao najvažnije hrvatske vinske sorte, danas su orijentirani na promociju svih sorti vina koje članovi proizvode te promociju vinske i turističke destinacije – Slavonije, Baranje i Podunavlja.

Svoja vina u Esplanadi će predstaviti više od 30 vinara, među njima već poznata ali i neka nova imena hrvatske vinske scene.

Graševina Croatica, u suradnji s partnerima Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu, Hrvatskom gospodarkom komorom, TZ Brodsko-posavske županije, TZ Osječko-baranjske županije, TZ Požeško-slavonske županije, TZ Virovitičko-podravske županije i TZ Vukovarsko-srijemske županije, organizira En Primeur koji će nakon dvije godine pauze ponovno zasjati u punome sjaju uz tradicionalno predstavljanje najboljih mladih i novih vina te bogat popratni program stručnih predavanja i edukativnih radionica.

Sommelieri, ugostitelji, F&B manageri, distributeri, novinari i ostala stručna publika dobro su došli od 12 sati, dok je za ostale ljubitelje vina manifestacija otvorena od 16 do 19 sati, uz prethodnu kupnju ulaznice po simboličnom iznosu na ulazu.

Autor: en-primeur.grasevina.hr / grasevina.org

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Istraživačka postaja na Marinskoj kod Šibenika bogatija je za novi istraživački brod

Read Next

Pokladni ophodi podkamešničkih sela i smotra mačkara cetinskoga kraja