Srednjovjekovni božićni sajam doživite u Koprivnici

U Koprivnici do 23. prosinca stari zanati, putujući trgovci, obrtnici, izlagači i brojni drugi kostimirani sudionici najvećeg božićnog sajma u Hrvatskoj, čekaju da vas odvedu u davno zaboravljeni svijet.

Zakoračili smo u najljepši – adventski dio godine! Svaki manji ili veći grad u Hrvatskoj trudi se u ovom posebnom dijelu godine svoje trgove uljepšati božićnim sajmovima no samo u Koprivnici možete doživjeti drugačiju božićnu priču – onu drevnu i zaboravljenu, bez mnoštva svjetlucavih lampica, bez djeda mraza, bez plastike, bez orašara ali sa orasima, lješnjacima, jabukama, svijećama, fenjerima, bakljama, pećima na drva, srednjovjekovnim obrtnicima i putujućim trgovcima kakve ne možete nigdje susresti, srednjovjekovnom kupkom i tavernama sa svjetski originalnim jelima i pićima poput Koprivničkog božićnog piva s koprivom…

Sajam starih zanata i obrtnika, putujući trgovci, srednjovjekovno slikarstvo, srednjovjekovne jaslice, streličarstvo za djecu, izložba srednjovjekovnih glazbala, srednjovjekovna kupelj, domaće životinje i još više čeka vas na jedinstvenom Srednjovjekovnom božićnom sajmu! Tu su i radionice tiskarstva, prešarenja, kaligrafije i košaraštva…Više od 40 izlagača, obrtnika i ugostitelja čeka vas na najposebnijem i najvećem božićnom sajmu u Hrvatskoj.

Alkemičari će plijeniti pozornost miješajući kemijske formule i stvarajući čarobne napitke, rakijaši će vas pored svojih atraktivnih kotlova u kojima peku rakiju malo ugrijati, a nemojte se začuditi ni ako vas prosjak užica koji novčić.

Jedna od atrakcija u sadržaju sajma bit će tiskar Ivan Herman koji će posjetiteljima pokazati kako se nekad tiskalo i radilo na srednjovjekovnoj tiskarskoj drvenoj preši.

Srednjovjekovnu cirkusku predstavu ‘Balade Jage III. Kukuriječkog’ pogledajte PRVOG i TREĆEG vikenda održavanja sajma, dok je DRUGI vikend rezerviran za dvorsku ludu Čupakabru iz Slovenije. Tu je i domaća dvorska luda, za slučaj kad lakrdije sfali!

Među brojnim atrakcijama na ovogodišnjem sajmu nalazit će se i raznovrsni sadržaji za djecu. Djeca Društva Naša djeca Koprivnica uživat će u igri, plesu i kreativnim radionicama, a 22. i 23. prosinca stižu nam s predstavom Kraljevna na listu koprive.

PROGRAM

Za one najmlađe, poseban doživljaj biti će Lino vlakić koji će u vrijeme održavanja Srednjovjekovnog božićnog sajma voziti na relaciji KLIZALIŠTE (Ulica Đure Estera) > PRC.

Ulaz na sajam je besplatan za sve posjetitelje. Vidimo se na trgu dr. Leandera Brozovića u Koprivnici!

Autor: koprivnicatourism.com / podravinaiprigorje.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Vrijeme je za sinjski zimski šušur

Read Next

Osam stoljeća dubrovačkoga kolendavanja