1. Marunovi dani

Knin, 16. i 17. rujna 2022. 
1. Marunove dane u Kninu organizira udruga “Čarobni svijet”. Nakon uspješno provedenog EU projekta “Virtualni Čarobni svijet” i programa “Lujo Marun – čarobni vizionar” koji je kroz umjetnost i kulturu djecu i mlade upoznao s fra Lujom Marunom, priču o fra Luji kroz Marunove dane Udruga širi dalje.

Marunovi dani u Kninu održat će se 16. i 17. rujna 2022. godine kroz bogat program prikladan svim uzrastima.

Prvi dan organizirana su stručna predavanja dr.sc. Ante Jurčevića, dr.sc. Maje Petrinec i mag.archeo. Miloša Biserka te obilazak lokaliteta na području Knina i Biskupije. Drugi dan će na kninskoj tvrđavi biti upriličen kulturno-umjetnički program.

Kroz dva dana raznovrsnih događanja posjetitelji će imati priliku upoznati kninskog dobronamjernog velikana osebujne ličnosti te ujedno doživjeti neiscrpan izvor motivacije i ustrajnosti koju je sam Lujo imao.

Čovjek je to koji je spasio kninsku tvrđavu od prodaje kamenolomu, osnivač je to prvog Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika i časopisa Starohrvatska prosvjeta. Otkrio je brojne crkvice i više od 3000 spomenika iz srednjeg vijeka. S takvim vizionarom i njegovom bogatom ostavštinom potrebno je upoznati lokalno stanovništvo, ali i širu zajednicu što udruga “Čarobni svijet” s ponosom i čini.

Kninska tvrđava

Kontakt za informacije o Marunovim danima: 091/7878411
carobnisvijet7@gmail.com

Autor: carobnisvijet.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Spectacula Gladiatoria u Areni Pula, povodom 120-te obljetnice postojanja Arheološkog muzeja Istre

Read Next

Slavonski Brod dobit će botanički vrt smješten u Tvrđavi Brod