Posjetite Špancirfest – najveći i najpopularniji festival u Hrvatskoj

19.-28.08.2022. Špancirfest

Koncerti, ulični performeri, radionice, izložbe, kreativa, bogata izlagačko-prodajna ponuda, gastronomski užici i brojni drugi sadržaji na deset dana pretvaraju predivnu povijesnu jezgru Varaždina u jedinstvenu festivalsku pozornicu, koja svake godine privuče stotine tisuća posjetitelja.

Špancirfest je najveći i najpopularniji festival u Hrvatskoj. On je i glazbeni i ulični festival; i kazališni i gastro i kreativni i tradicijski i partijanerski festival, manifestacija koja svojom raznolikošću i eklektičnošću već više od dvadeset godina osvaja srca i duše desetina tisuća posjetitelja, koji krajem kolovoza hrle na ulice varaždinske povijesne jezgre osjetiti jedinstvenu i nezaboravnu čaroliju Špancirfesta.

U deset festivalskih dana, ulice, trgovi i parkovi velike pješačke zone u samom srcu Varaždina pretvore se u glazbene, kazališne, plesne i performerske pozornice, ateliere na otvorenom, a bogata izlagačka i gastronomska (ali i party) ponuda od Varaždina stvori najbolje i nezabavnije mjesto za oproštaj od ljeta.

Stoga je najbolji odgovor na pitanje što Špancirfest jest, možda protupitanje „A što nije?“.

Špancirfest je danas veliko i važno kulturno-turističko događanje kojom se Varaždin zauvijek ucrtao na turističku i kulturnu kartu, ne samo Hrvatske, već i šire regije. Festival je to koji u sebi nosi cijeli niz sadržaja dovoljno bogatih da bi funkcionirali i kao samostalne manifestacije, a harmonično objedinjene u Špancirfest, Varaždin na deset dana krajem kolovoza svake godine pretvaraju u središte svijeta.

Preuzmite programski knjižicu i uživajte u Špancirfestu

Autor: spancirfest.com

2 Reviews

5

Tihana

Bravo Varaždin!!!

5

Tihana

Bravo Varaždin!!!

Write a Review

Read Previous

Highlander Velebit

Read Next

Šetnja kroz naivu u Hlebinama