Renesansni festival Koprivnica 2022. – Putujući trgovci

18. – 21.08.2022.

Nakon tri godine stanke konačno će se održati grandiozan povijesni spektakl – Renesansni festival Koprivnica – Putujući trgovci.

Kvalitetu potvrđuje nagrada za najbolju turističku manifestaciju Hrvatske te svrstavanje u jednu od najvećih i najboljih manifestacija u Europi.

Trgovci i obrtnici su oduvijek bili glavna i nezaobilazna atrakcija festivala, a mnogi od njih na licu mjesta prikazuju proces izrade proizvoda zaboravljenih zanata i nude svoje unikatne (eko) proizvode. Posjetitelji mogu kroz četiri dana uživati u mnogo atrakcija, od ponude trgovaca, do bogate gastronomske ponude, konjičkih turnira, viteških borbi, plesova, revija, labirinta, streličarstva, jahanja, itd.

Kada prođete kroz vrata bedema teleportirat ćete se u živu povijest, gdje nema suvremenih pomagala (plastike) i gdje je sve u skladu sa vremenom kojeg predstavlja. To čini ovaj festival drugačijim od svih drugih.

Posjetite Koprivnicu, kostimirajte se, budite dio priče i podržite manifestaciju koja promiče ostavljanje što manjeg ekološkog otiska!

Program festivala

Autor: renesansnifestival.hr / podravinaiprigorje.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

I ove godine uprizorena je bitka pod Sinjem 1715. – predstava Opsada Sinja

Read Next

Podravina Adventure Week