U Otočcu održan 1. susret povijesnih vozila Franjo Častek

U subotu 2. srpnja u gradskom parku u Otočcu održan je 1. susret povijesnih vozila Franjo Častek pod motom „Oakland se vraća kući“.

Susret povijesnih vozila Franjo Častek “Oakland se vraća kući” održan je u organizaciji Hrvatskog oldtimer saveza, Udruge starodobnih vozila „Klakson“, Grada Otočca i Turističke zajednice Grada Otočca. Posjetitelji susreta mogli su uživati u izložbi raznih starodobnih vozila.

Zvijezda susreta svakako je bio svijetloplavi restaurirani „Oakland True Blue Six“, raritetni primjerak u svijetu i jedini u Hrvatskoj koji je 1925. godine proizveden u Americi te 80 godina boravio upravo u Otočcu u vlasništvu obitelji Častek.

Sadašnji vlasnik Oaklanda i oldtimer muzeja „Presečki“ gospodin Anton Presečki ove je godine ponovno barem na jedan dan Oaklanda „vratio kući“ i provozao trgom Grada Otočca. Uz Oaklanda posebno zanimljivi bili su kabriolet Jaguar iz 1956. godine kojem je vožnja od Krapine do Otočca bila prva vožnja nakon restauracije te 60-godišnji Mercedes. Vlasnici automobila tijekom panoramske vožnje uživali su u ljepotama Gacke doline i posjetili izvor rijeke Gacke na Majerovom vrilu u Sincu nakon čega su nastavili druženje sa svim posjetiteljima.

Posjetitelji susreta osim s izloženim automobilima imali su priliku fotografirati se i sa starim biciklom kojeg je vozio gospodin Alen Fazlić vlasnik bicikla i jedan od vlasnika starodobnog vozila. Kako bi se dašak prošlosti dodatno osjetio članovi Folklornog društva Otočac šetali su ulicama Otočca u prigodnim kostimima koji su za ovu prigodu posuđeni iz Pučkog otvorenog učilišta dr. Ante Starčević Gospić, a koji su također bili zanimljivi posjetiteljima za fotografiranje.

Iz Turističke zajednice Grada Otočca najavljuju kako će se susreti povijesnih vozila Franjo Častek u Gradu Otočca nastaviti održavati i dalje te će postati dio turističke ponude. 2025. godine Oakland će proslaviti 100. rođendan, a iz Grada Otočca i Hrvatskog oldtimer saveza već najavljuju posebnu proslavu.

Autor: discover-otocac.com/hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Potražite osvježenje na baranjskim bazenima

Read Next

Ilok Delicium Mundi 2022.