Ilok Delicium Mundi ponovno u Iloku

Manifestacija Ilok Delicium Mundi 2022., ove godine održat će se u Iloku u petak 15. i subotu 16. srpnja od 20:00 do 23:00 sata.

Manifestacija se organizira u Staroj jezgri grada Iloka pod pokroviteljstvima Ministarstva turizma i sporta, Županije Vukovarsko srijemske i Grada Iloka. Program uz koncerte zabavne glazbe poznatih izvođača, slavi ljeto i predstavlja svjetski poznate vinare, nagrađivane vinarije i kuhinju Srijema. Uz birana vina koje će se i prodavati, posjetitelji mogu kušati slasne zalogajčiće pripremljene prema poznatim autohtonim ribljim i mesnim jelima, karakterističnog srijemskog štiha po recepturi tradicijskog restorana “Stari podrum”, Iločkih podruma. 

Ilok Delicium Mundi naziv je koji dolikuje gradu Iloku gdje će Vas dočekati panoramski pogled na zeleno more bogatih vinograda Srijema. Poveznica s dugom poviješću vidljiva je već i na logu manifestacije koji asocira na novčić s likom posljednjeg hrvatskog kralja Nikole Iločkog. Nikola je bio najpoznatiji gospodar grada Iloka, hrvatski velikaš iz stare slavonske obitelji. Također je bio drugi najvažniji čovjek u Ugarskoj, nakon kralja. Za vladavine Nikole Iločkog Ilok je proživljavao svoje “zlatno doba”. Naziv Delicium Mundi za Ilok prepoznat je već u Rimsko doba, a posjetitelji će nakon posjeta Iloku sami odlučiti asocira li ih na rajski ili slasni centar svijeta.

Doživite nezaboravno iskustvo uživanja u prirodnim ljepotama i zalasku sunca, sljubljenih s blagim obroncima Fruške gore u padu do veličanstvenog, modrog Dunava. Kvaliteta ugostiteljske usluge, kulturna ponuda i dobri domaćini samo su neki od razloga zašto se gosti uvijek vraćaju Iloku!

Autor: ilok.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Uspješno održan :BRUT – Baranja Rural Trail

Read Next

Potražite osvježenje na baranjskim bazenima