Hrvatski seniori – u grčkom Heraklionu postali svjetski prvaci u rukometu na pijesku

Deseto jubilarno izdanje Svjetskog prvenstva u rukometu na pijesku održano je u grčkom gradu Heraklionu od utorka, 21. lipnja do nedjelje, 26. lipnja. Nakon povijesnog uspjeha hrvatskih juniora i osvojene zlatne medalje, isti uspjeh ostvarili su i seniori koji se iz Grčke vraćaju sa 30. hrvatskom medaljom rukometa na pijesku te trećim svjetskim naslovom.

Protivnik u četvrtfinalu bila je ekipa Norveške za koju su u najavi utakmice posebno upozoravali izbornik Paradžik i igrači. Nakon poraza koji se je dogodio u četvrfinalu Europskog prvenstva 2019. godine, u utakmicu se ušlo dosta oprezno. Ipak, pobjedom 2:0 u setovima (24:22, 28:20) potvrđen je prolazak u polufinale. U polufinalu svjetske smotre, hrvatska reprezentacija ponovno se susrela s domaćinom Grčkom, a utakmica je završena raspucavanjem i konačnim rezultatom 1:2 (20:22, 18:25, 5:0).

Zadnji dan turnira u Heraklionu, donio je pravi pjeskaški derbi. Hrvatska je igrala protiv europskog prvaka Danske, a novi svjetski prvak odlučen je već nakon drugog seta. U petom finalu svjetske smotre, hrvatska seniorska reprezentacija osvojila je treći naslov. Drugo mjesto pripalo je reprezentaciji Danske, dok je Brazil osvojio brončanu medalju.

Zlatna medalja iz Herakliona ukupno je 30. po redu u bogatoj kolekciji medalja rukometa na pijesku u Hrvatskoj. Osim zlatne medalje, desno krilo Lucian Bura uvršten je u najbolju postavu prvenstva te je odnio titulu najboljeg strijelca prvenstva s 85 pogodaka.

Zlatnu medalju za Hrvatsku osvojili su kapetan Ivan Jurić, Valentino ValentakovićLucian BuraFilip GoričanecIvan Dumenčić, Borna KolićDominik MarkovićJosip ĐukesJosip Leko i Nikola Finek. Sjajni seniori do treće svjetske zlatne medalje došli su predvođeni stručnim stožerom kojeg čine izbornik Mladen Paradžik, pomoćni trener Mario Močilac, kondicijski trener Tomislav Vulić te fizioterapeutkinja Lukrecija Čurek koja je zlatnu medalju osvojila i s juniorskom reprezentacijom.

Izvor: bhc.com.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Intervju Jasna Colnar, turistička stručnjakinja s Kvarnera i vlasnica samoodržive, najbolje ruralne kuće za odmor u Hrvatskoj za 2022. godinu “Mali medo” – najvažnije je imati održivu viziju

Read Next

Uspješno održan :BRUT – Baranja Rural Trail