Casa Kapusta za odmor u zavičaju bajke

Casa Kapusta , novoizgrađena je kuća za odmor s panoramskim pogledom na Ogulin i jezero Sabljaci. Nalazi se u selu Salopek, smještena uz rub šume uz relaksirajući mir nudi komforan smještaj za pet osoba. Vlasnici, supružnici Canciani-Kapusta iz Rijeke građevinski teren dobili su kao poklon za vjenčanje.

Inspirirani ljepotom priorde u okruženju, Klekom u daljini, došli su na ideju s obzirom na jedinstven položaj terena, za gradnjom kuće za odmor tipa alpskih Chaleta, rijetkih u Hrvatskoj.

Prilikom građenja korišteni su prirodni materijali, drvo i kamen, s dozom luksuznog namještaja kako bi sve ostalo u sklopu prirode i zelenila iz okruženja. Kuća ima 110 m2 stambenog dijela. U prizemlju se nalazi veliki dnevni boravak s kaminom na drva koji je i glavni izvor grijanja. Pažnju privlači udoban kauč s kojeg gosti mogu uživati u kaminu i pucketanju vatre. U sklopu dnevnog boravka nalazi se vrhunska TV i audio oprema. Velika drvena hrastova kuhinja moderno je opremljena, kao i sanitarni čvor. Iz dnevnog boravka izlazi se na prostranu terasu s pogledom na jezero, na kojoj je smještena vanjska garnitura za sjedenje za večernja druženja uz roštilj te jacuzzi za opuštanje. Drvene stepenice vode na kat u drugu sobu opremljenu drvenim masivnim krevetom i namještajem ručne izvedbe.

Za uređenje je zadužena supruga Lorena, a za izvedbu i građenje suprug Igor uz pomoć svog oca. 90% kuće su sami napravili i uredili što se ogleda u svim detaljima uređenim s ljubavlju. Posebnost kuće je i velika zelena okućnica (oko 3000 m2) koja garantira intimu gostima. U sklopu okućnice nalazi se dječje igralište (ljuljačke, vrtna kućica, luk i strijela, mreža za badminton i sl.), drvena unikatna ljuljačka s pogledom na jezero, drvena sjenica s roštiljem i vrtnom garniturom, voćnjak te bazen s drvenom terasom.

Atrakcije u blizini kuće su; Klek, Ivanina kuća bajke, Frankopanski kaštel u centru Ogulina, Rastoke, Bjelolasica i Bijele Samarske stijene, kupanje na jezeru Sabljaci, rafting na Mrežnici, ranč jelena, a moguć je i najam quad vozila. Gosti dolaze iz cijelog svijeta, često obilaze naše otoke, Istru, Liku i Zagreb. U zimskom periodu u blizini kuće nalazi se skijalište Vučići.

Casa Kapusta poziva vas na jedinstven odmor u zavičaju bajke.

Kontakt: casakapusta@gmail.com

Facebook

Instagram

Autor: LUX Promocija / tz-grada-ogulina.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Rukomet na pijesku u Hrvatskoj

Read Next

Ston, čuvar svjetskih vrijednosti