Milna – nautički centar Brača

S uvalom koja je zaštićena od gotovo svih vjetrova i odlično opremljenim marinama s preko 300 vezova, s vrlo povoljnom mikroklimom i godišnje gotovo 70% vedrih dana, Milna je nautički centar Brača.

U Milni nema industrijskih pogona, a čistoća, prozirnost i modrina mora u milnarskim uvalama jedna je od najistaknutijih i danas u svijetu gotovo nenadmašivih turističkih prednosti, s tri opremljene marine i to:

ACI marina Milna locirana zapadno u uvali Milna u samom središtu mjesta sa 183 veza i 15 suhih vezova. Otvorena je cijele godine. Marina je dobro opremljena popratnim sadržajima:

  • recepcija s mjenjačnicom, bankomat,
  • restoran, caffe-bar, najam skutera i rent-a-car, prodavaonica prehrambenih proizvoda,
  • trgovina nautičke opreme i rezervnih dijelova,
  • usluge ronjenja,
  • sanitarni čvor za zasebnim odjeljkom za invalide, praonica rublja,
  • tehnički servis, dizalica nosivosti do 8 tona, wlan sustav za pristup internetu,
  • benzinska crpka nalazi se na ulazu u luku Milna

Milna se razvila u naselje početkom 16. stoljeća, nakon čega je postala najvažnija luka na Braču, a tu je ulogu održala dva duga stoljeća.

Tamo gdje šarmantne gradske ulice susreću more nalazi se i ACI marina Milna, koja raspolaže sa 183 veza u moru te 15 mjesta za smještaj plovila na kopnu. Smještena na zapadnoj strani otoka Brača, uvala pruža sigurnost i mir od svih vjetrova te je zahvaljujući tome jedna od najpoznatijih sigurnih uvala za charter tijekom ljetne sezone. Milna se nalazi na zapadnome dijelu otoka, na 18 km udaljenosti od od glavnoga grada Supetra.

Danas je na tom prostoru marina, moderno opremljena za siguran boravak i servis nautičarima iz cijeloga svijeta. Kristalno čisto more, domaća zdrava hrana, idealni uvjeti za ronjenje, jedrenje i ribolov, samo su neki od razloga za dolazak u ovo prekrasno mediteransko mjesto.

Kontakt: +385(0)21 636 3066, aci-marinas.com

Yacht Club Milna s 45 vezova smjestila se na zapadnoj strani uvale Milna. Iz Marine se pruža pogled na centar mjesta a obližja borova šuma nudi vam prirodni hlad sve do popodnevni sati. Uz miris borove šume, čisto more i zvuk cvrčak, ova lokacija je idealna za opuštanje i odmor.

Marina je otvorena kroz cijelu godinu, a od popratnih sadržaja nudi vam restoran, kafić, pekaru, trgovinu, servis za popravak brodova, intervencije na moru, dućan s nautičkom opremom i praonicu rublja (selfservice).

Kontakt: +385(0)91 4000-487, yachtclubmilna.com

Milna Invest – Marina Vlaška sa svojih 71 vezova nalazi se na sjevernom dijelu uvale samo 500 metara iza crvenog svjetionika, a isto tako možda 15 minuta hoda od centra mjesta. Uvala je mirna i tiha, okružena borovom šumom i zaštićena od vjetra. Lijepa plaža je u neposrednoj blizini marine koja je idealno mjesto za opuštanje, sunčanje i uživanje u kristalnom čistom moru. Osim što je otvorena cijelu godinu marina ima svoju recepciju, najam skutera i renta car.

Kontakt: +385(0)21 636247, marinavlaska.nl

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Vrtovi Lunjskih maslina

Read Next

Rukomet na pijesku u Hrvatskoj