U Sinju održana manifestacija – Doručak na otvorenom za Uskrsni ponedjeljak

U Sinju je 18. travnja 2022., na Uskrsni ponedjeljak, nakon dvogodišnje stanke prouzrokovane pandemijom, Turistička zajednica grada Sinja uz potporu Grada Sinja i Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije, po četvrri put organizirala Uskrsni doručak na otvorenome.

Želja je da manifestacija postane tradicionalna. Cilj organizatora je ispunjen i ove godine – svim posjetiteljima, kao i prvim gostima koji borave u gradu Sinju i okolici, predstavljena je gastronomska ponuda tradicionalnih uskrsnih jela uz prigodne običaje. Ponuđen je raskošan blagdanski stol sastavljen od tradicionalnih jela koja se pripremaju za uskrsni doručak, poput kuhanih jaja, šunke, dalmatinskog pršuta, sirnica, fritula i ostalih prigodnih slastica.

Pored gastronomske prezentacije uskrsnih jela, upriličen je za najmlađe sudionike i dio programa gdje su nastupile i Sinjske mažoretkinje. Za uređenje prostora i pomoć pri prezentaciji uskrsnih jela zaslužne su udruge Sinjski ferali, Udruga za očuvanje baštine cetinskog kraja, KUD Cetina i gospođe Vesna Bader i Branka Marinović.
Posebno organizatori zahvaljuju Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske, Kulturno umjetničkom sjedištu Sinj te svima koji su pomogli i na podršci u ostvarivanju ove manifestacije.

Autor: visitsinj.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Šetnicom uz Gacku do kamenog mosta u Otočcu

Read Next

Baranjski surduci i gatori