DPA MEDIA CHALLENGE – Drone Pilot Academy

Natjecanje će se održati na području Sjeverne Hrvatske, od 11. travnja do 21. svibnja 2022.

Fakultet organizacije i informatike iz Varaždina (Sveučilište u Zagrebu) u suradnji s Turističkom zajednicom Varaždinske županije i Varaždinskom županijom organizira DPA MEDIA CHALLENGE – Drone Pilot Academy natjecanje namijenjeno svim dron entuzijastima koji posjeduju ili su u procesu dobivanja licence za upravljanje bespilotnim letjelicama.

Iako su lokacije, zbog osiguravanja autentičnosti ovog natjecanja, zasada tajne, organizatori ističu kako je riječ o prirodnim i turističkim ljepotama koje će sudionicima pružiti brojne mogućnosti za pokazivanje svog talenta.

Natjecanje je namijenjeno svim entuzijastima i zaljubljenicima u nove snimateljske izazove i dobar multimedijski sadržaj, a jedini uvjet je da posjeduju ili će ishoditi prije predaje materijala dozvolu za upravljanje dronom, izdanu od strane Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

Cilj natjecanja je predstaviti atraktivnosti sjeverne Hrvatske i prirodne ljepote u obliku multimedijskog sadržaja (videa i fotografije), snimanog iz zraka, što će dati dodatnu vrijednost promociji sjeverozapadnog kraja Hrvatske u digitalnom okruženju.

Pretprijave na natjecanje počinju 4. travnja i traju do 8. travnja (do 12:00 sati). Svi sudionici natjecanja mogu se prijaviti putem obrasca dostupnog ovdje.

Zadatak, upute za snimanje i predaju materijala svi prijavljeni sudionici dobit će nakon isteka roka predprijave, a samo snimanje lokaliteta planirano je u razdoblju od 11. travnja do 9. svibnja, jer do tada (do ponoći) prijavljeni sudionici moraju najkasnije dostaviti svoj finalni multimedijski materijal – video u trajanju od maksimalno 30 sekundi i fotografiju. Organizatori napominju kako će se 23. travnja održati i zajedničko druženje prijavljenih na jednoj od planiranih lokacija s ciljem dobivanja odgovora na sva potencijalna pitanja.

Važnu ulogu u natjecanju čini publika kojoj će biti omogućeno glasanje o predanim materijalima putem službene Facebook stranice DPA Challenge-a i to od 10. do 16. svibnja 2022. godine.

Nakon završetka glasanja publike, najbolje ocijenjene radove ocijeniti će i stručni žiri natjecanja te odabrati najbolja 3 multimedijska sadržaja. Najbolji rad bit će nagrađen s 5.000, drugi najbolji s 3.000 i treći s 1.500 kuna nagrade. Autorima najboljih radova na DPA Media Challenge-u bit će uručene nagrade 21. svibnja na završnoj svečanosti u Varaždinu.

Natjecanje je namijenjeno i polaznicima prve i druge generacije Drone Pilot Akademije (DPA) koju FOI provodi u suradnji s Europskim Talent Centrom Hrvatska – Centrima izvrsnosti Varaždinske županije te uz potporu Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo. Edukacije su održane u jesen 2021. godine, a sama Drone Pilot Academy namijenjena je učenicima srednjih škola, studentima i svim zainteresiranim građanima starijima od 16 godina, zainteresiranima da nauče odgovorno upravljati bespilotnim letjelicama. Nove generacije Drone Pilot Akademije, FOI će upisivati i ove godine jer prva ovogodišnja edukacija započinje uskoro.

Više o natjecanju možete pronaći na službenoj web stranici DPA, gdje su dostupne informacije o planiranim edukacijama i mogućnostima upisa

Kontakt: info@dronepilotacademy.edu.eu.

Autor: turizam-vzz.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Na Mljetu održana 7. radionica samoniklog jestivog bilja

Read Next

Kamenjak Rocky Trails