Cikloturizam Sisačko-moslavačke županije

Sisačko-moslavačka županija prostor je koji djeluje na našu maštu; razigran, tajanstven, sadržajan, s najstarijim žutilom u fasadama kuća i zemljom pod kojom se još uvijek ljulja veliko Panonsko more. Dođeš li samo na tren u ovaj kraj vidjet ćeš svijet običan, ali dirljiv do ganuća. Teško da u Europi postoji ljepši kraj za odmor od svega.

Poželite li vozeći bicikl upoznati njezine ljepote i znamenitosti, na raspolaganju vam je gotovo 1100 kilometara biciklističkih staza. Okrećući pedale možete uživajući upoznati sve kutke županije od Moslavine, Posavine, Pounja, Slavonije, Pokuplja, Turopolja, Banovine i Korduna.

Lonjsko polje
Fotografija: Goran Šafarek

Biciklističke rute kroz Park prirode Lonjsko polje poseban su izazov poklonicima cikloturizma. Lagane su i ugodne za vožnju, pogodne za obiteljski odmor i rekreaciju. Visinska razlika je gotovo neprimjetna, a gustoća prometa na cestama kojima rute prolaze uglavnom je vrlo niska.

Gostoljubivi ljudi, drevni krajolik poplavnih površina, autentična posavska kultura, korito rijeke Save i njezinih pritoka, bogatstvo rijetkih biljnih i životinjskih vrsta – pravi su motiv da biciklom krenete u upoznavanje Parka prirode Lonjsko polje.

PREUZMITE BICIKLISTIČKI VODIČ

Ostale rute uglavnom prate manje prometne lokalne ceste, a prolaze predivnim krajolicima i dotiču vrijednu kulturno-povijesnu baštinu Sisačko – moslavačke županije.

Autor: turizam-smz.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Welcome Spring festival 2022.

Read Next

Sredozemna medvjedica nakon 40 godina uočena u akvatoriju NP Mljet