Welcome Spring festival 2022.

Centar svijeta – Ludbreg, u ožujku i travnju postaje i centar sportskih i rekreacijskih događanja te mjesto susreta ljubitelja aktivnog života na otvorenome. Welcome Spring Festival potaknut će vas da se ponovno pokrenete i potpuno razbudite iz zimskog sna. Istovremeno, za one koji su tijekom zime vrijedno održavali formu Welcome Spring bit će prava prilika da se pokažu u najboljem svjetlu.

Ludbreg, „centar svijeta“ će u ožujku i travnju postati i središte sporta, rekreacije i aktivnog života zahvaljujući novom i zanimljivom festivalu nazvanom „Welcome Spring“ osmišljenom kao dio razvoja Ludbrega u outdoor izletničku destinaciju. Welcome Spring će svakog vikenda u Ludbreg donijeti uzbudljiva sportska natjecanja praćena zanimljivim popratnim programom.

Cilj festivala je popularizacija aktivnog života odnosno outdoor aktivnosti kao vrste zabave, rekreacije i zdravog druženja na otvorenom.


Pripremljene su utrke za trkače, bicikliste, kajakaše, ali i sadržaji za izletnike željne iskušavanja novih stvari i boravka na otvorenom. Gravel biciklizam, koji spaja brzinu cestovnih i uzbudljivost off-road vožnji, sve je popularniji, a raznoliki i očuvani ludbreški krajolik idealan je za njega.

Welcome Spring donosi izazovnu gravel biciklističku utrku, dužine 80 km, koja vas vodi oko predivnog Kalnika i pravi je izazov svim biciklistima željnima nadmetanja u okruženju nedirnute prirode.


Posebna pažnja posvećena je i osobama s invaliditetom odnosno teškoćama u kretanju te će, kao dio programa cestovne trkačke utrke „Centrum mundi“ i biciklističke Gravel utrke, u suradnji s Hrvatskom udrugom paraplegičara i tetraplegičara, biti organizirane i trke za natjecatelje u kolicima.

Uz utrke i natjecanja, pripremamo i brojne dodatne sadržaje. Sve informacije i novosti o Welcome Spring festivalu u Ludbregu pratite na službenom eventu.

Welcome Spring satoji se od niza vikend-događanja, traje četiri tjedna, a donosi, redom:

20. 03. 2022. 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐦 𝐌𝐮𝐧𝐝𝐢 – 𝐜𝐞𝐬𝐭𝐨𝐯𝐧𝐨 𝐭𝐫𝐜̌𝐚𝐧𝐣𝐞 https://bit.ly/CentrumMundi2022

27. 03. 2022. 𝐂𝐫𝐚𝐳𝐲 𝐇𝐢𝐥𝐥 – 𝐓𝐫𝐚𝐢𝐥 𝐭𝐫𝐜̌𝐚𝐧𝐣𝐞 https://bit.ly/CrazyHillTrail2022

03. 04. 2022. 𝐖𝐚𝐭𝐞𝐫𝐦𝐚𝐫𝐤 𝐑𝐚𝐜𝐞 – 𝐤𝐚𝐣𝐚𝐤, 𝐤𝐚𝐧𝐮, 𝐫𝐚𝐟𝐭𝐢𝐧𝐠 https://bit.ly/WatermarkRace2022

10. 04 .2022. 𝐆𝐫𝐚𝐯𝐞𝐥 𝐋𝐮𝐝𝐛𝐫𝐞𝐠 – 𝐠𝐫𝐚𝐯𝐞𝐥 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐮 𝐮𝐭𝐫𝐤𝐮 https://bit.ly/GravelLudbreg2022

Opširnije informacije

Organizator Festivala: Trail Full Cycling Experience

Autor: visitludbreg.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Festival svjetla Zagreb

Read Next

Cikloturizam Sisačko-moslavačke županije