Centar za posjetitelje Poklon – glavno odredište svih posjetitelja Parka prirode Učka

Centar za posjetitelje Poklon glavno je odredište svih budućih posjetitelja Parka prirode Učka. Glavna uloga novog Centra je, kroz edukaciju i multimedijalno iskustvo, podići svijest posjetitelja o važnosti prirode i potrebi njezine aktivne zaštite.

Na oko 1.200 m² svoje mjesto pronašli su interpretacijski, edukacijski, turistički, konferencijski i uredski sadržaji. Centar je izgrađen rekonstrukcijom i sanacijom starog, devastiranog i napuštenog gospodarskog objekta u samom centru Parka, a nalazi se na 930 metara nadmorske visine, što ga čini uistinu jedinstvenim u lokalnim, ali i svjetskim razmjerima.

Središnje mjesto Centra je multimedijalni interpretacijski postav, u kojem su, na moderan i interaktivan način, prezentirane prirodne, kulturne i povijesne vrijednosti prostora Parka prirode Učka i okolnog područja, uz naglasak na potrebe njegove zaštite i očuvanja.

Sadržaj je podijeljen u tematske cjeline: U planini, Dom, Fascinacija, Inspiracija i S vrha Učke. Cjeline na zabavan i edukativan način prikazuju prirodno i kulturno-povijesno bogatstvo Učke i Ćićarije, što ih čini zanimljivim svim generacijama.

Uz interpretacijski centar, na Poklonu su smješteni i suvenirnica, moderan caffe bar, konferencijski centar, velika učionica podijeljena na četiri cjeline koje simboliziraju četiri godišnja doba, a koja je namijenjena provođenju edukacijskih programa s najmlađim posjetiteljima.

Centar za posjetitelje Poklon otvoren je svakodnevno od 9 do 16 sati.

Info:

Adresa:
Poklon 8, 51414 Ičići

Radno vrijeme:
Svaki dan 9:00 – 16:00

Kontakt:
info@pp-ucka.hr
051 770 100

Autor: pp-ucka.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Otočac – najstarije naselje u Gackoj dolini

Read Next

Prepustite se čaroliji Mozartove Čarobne frule u HNK Zagreb