Bečki simfonijski orkestar i hrvatski maestro Ivan Repušić dolaze u vaše domove

Dnevne sobe diljem svijeta 8. i 10. prosinca pretvorit će se u privatne koncertne dvorane. Ljubitelji Bečkih simfoničara tada će u virtualnom obliku moći uživati u njihovim izvedbama iz udobnosti svog doma.

Dirigentsku palicu druge večeri, 10. prosinca u 20.15 sati, preuzet će hrvatski maestro Ivan Repušić.

Zbog aktualnih ograničenja kojima se nastoji spriječiti širenje bolesti COVID-19 kulturne ustanove u Austriji ponovno su zatvorile svoja vrata za posjetitelje. Kako bi publika i dalje mogla uživati u njihovim izvedbama, čuveni austrijski orkestar, Bečki simfoničari, priprema pravu glazbenu poslasticu. Ansambl tako nastavlja seriju popularnih online koncerata koja je uspješno pokrenuta protekle godine. Pod nazivom „Koncerti u dnevnom boravku” gledatelje idući tjedan očekuje peto izdanje koje pruža poseban uvid u koncertne aktivnosti poznatog orkestra. 

Bečki simfoničari u velikoj dvorani Konzerthausa
Fotografija: Stefan Oláh
Bečki simfoničari u foajeu Konzerthausa
Fotografija: Peter Rigaud

Dnevne sobe u Beču te ostatku Austrije i svijeta pretvorit će se u privatne koncertne dvorane tijekom dvije večeri. Dirigentsku palicu na prvom koncertu koji će se prenositi 8. prosinca u 20.15 sati preuzet će njemački maestro Dirk Kaftan, a kao solisti nastupit će trombonisti Walter Voglmayr i Otmar Gaiswinkler. Na repertoaru će se naći djela Johanna Michaela Haydna i Kurta Weilla. 

Online koncerti

U petak 10. prosinca u isto vrijeme (u 20.15 sati) slijedi drugi koncert, a ravnanje bečkim orkestrom tada će preuzeti hrvatski dirigent Ivan Repušić.

Ansambl će sa solistom i dugogodišnjim timpanistom Bečkih simfoničara, Michaelom Vladarom, predstaviti rijetko izvođena remek-djela kao što su Rossinijeva uvertira opere Guillaume TellSimfonija u C-duru njemačkog kompozitora Johanna Carla Christiana Fischera i Talijanski capriccio Čajkovskog. Simfoničari će tako privremeno praznu veliku dvoranu bečkog Konzerthausa ispuniti čarobnim kompozicijama. 

Moderator programa u razgovoru s glazbenicima i dirigentima odvest će virtualnu publiku iza kulisa i dati im priliku da orkestar dožive izbliza. 

Online koncerte možete pogledati i poslušati na web-stranici Bečkog simfonijskog orkestra i njihovoj Facebook stranici. Na YouTube kanalu orkestra možete uživati u njihovim dosadašnjim izvedbama. 

Opširnije informacije:

Autor: Eurocommpr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Miran Bojanić Morandini, direktor TZ Varaždinske županije – vrijeme je za novo vrednovanje turizma s fokusom na kvalitetu

Read Next

Advent u zavičaju bajke – stoljetni pohod na Klek i humanitarna akcija