Dani radosti, igre i mira u Sinju i Cetinskoj krajini

Polako se bliži razdoblje slatkog iščekivanja Božića. Ugodno druženje uz zamamne mirise kuhanog vina i ukusnih i slasnih zalogajčića jamči uživanje i dobar provod za sve željne božićne čarolije kroz pregršt zabavnih i jedinstvenih manifestacija u blagdanskom ugođaju.

Za najmlađe je pripremljeno mnoštvo raznolikih događanja, imaju čak i svoj Dječji tjedan pod nazivom „Dani radosti, igre i mira“ u organizaciji udruge Cjelovit život, koji
počinje prigodno na blagdan svetoga Nikole te traje do blagdana svete Lucije.

Muzej Cetinske krajine donosi izdanje zanimljive publikacije, te prigodno, uoči svete Lucije, običaje i tradiciju koja se veže uz njen blagdan. Nakon što su dobro ulaštili svoje čizmice, mališani će uživati (ali i nastupati) u igrokazima, glazbeno-plesnim točkama, izvedbama zborova!

Turistička zajednica grada Sinja, u organizaciji s Udrugom Prokultura te u suradnji s Gradom Sinjem, Galerijom Sikirica i Kulturno umjetničkim središtem, postavlja izložbu fotografija „Anđeli“ čuvenog fotografa Ive Pervana.
Brojne vrijedne i aktivne udruge iz Sinja i Cetinske krajine pobrinule su se za niz zanimljivih manifestacija i akcija.

Sinjani i njihovi gosti tako će moći uživati u koncertima Adastre, Piromana, Vokalnog ansambla Jedinstvo, Ane Malovan, Gradske glazbe i Mješovitog zbora grada Sinja, KUD-ova Osinium, Vrilo, ali i u Disku pod zvijezdama, te božićnoj reviji Sinjskih mažoretkinja. KUD Cetina vratit će nas duhom u prošlost svojim uprizorenjem Badnje večeri Cetinskog kraja, Sinjski ferali iznenaditi pozivom na večer poezije i proze uz glazbu i pole, a Sinjsko pučko kazalište pridonijet će blagdanskom ugođaju prigodnim predstavama. Udruge SRMA i Sinjski ferali prigodno će ukrašavati grad. 

Hvalevrijedna humanitarna akcija Konjička karavana djeda Božićnjaka uveselit će brojne mališane u ovo najčarobnije vrijeme.

Uoči paljenja adventskih svijeća bit će organizirana hodočašća Stazom Gospi Sinjskoj od Dugopolja, Dicma do Sinja, a nakon molitve i blagoslova, hodočasnici će se pridružiti paljenju adventske svijeće.

Po prvi put organizira se sajam gramofonskih ploča, te nakon dugo godina i klizalište.

Ispraćaj stare 2021. i doček nove 2022. započet će sa stilom: najmlađima će biti upriličen dječji doček nove godine u organizaciji Sinjskih ferala, uslijedit će prigodna podjela gastronomskih specijaliteta sinjskog kraja, a na koncu, oni malo stariji uživat će u ispraćaju stare i dočeku Nove godine.

Manifestacija Advent u Sinju održava se u organizaciji Grada Sinja, Turističke zajednice
grada Sinja, Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske te mnogobrojnih institucija i udruga  s
područja sinjskog kraja. 


Željno vas iščekujemo na sinjskom Adventu, ponesite samo dobru volju!

Program Adventa u Sinju, odvijat će se sukladno preporukama Stožera civilne zaštite i
važećim mjerama HZJZ.

Autor: visitsinj.hr

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Ciklokros liga powered by TRAIL – 2. Kolo Ludbreg

Read Next

Panoramski kotač – nova atrakcija Adventa u Varaždinu